Madrid

Caja Madrid obre un expedient a Díaz Ferrán per impagament

La situació econòmica del president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, es complica. L'empresari i el seu soci, Gonzalo Pascual, no han pagat els venciments d'un crèdit de 26,5 milions que tenen amb Caja Madrid, entitat de la qual Díaz Ferrán és conseller. De moment, l'entitat d'estalvi ha obert un expedient que pot culminar dilluns vinent, dia 28, amb la sortida de l'empresari del seu màxim òrgan de govern.

Actualitzat
Caja Madrid ha enviat un escrit al president de la CEOE en què l'avisava que l'execució del crèdit havia estat tramitada d'acord amb l'article 23, apartat "d", dels seus estatuts, que estableix que els que mantinguin deutes vençuts i exigibles de qualsevol mena amb l'entitat seran considerats "inelegibles" per al consell d'administració. L'entitat, que interpreta aquest article com una causa de cessament, ha comunicat a Díaz Ferrán que aquesta clàusula serà executada el dia 28 vinent, data de l'última reunió de l'any del consell.

La setmana passada, l'equip financer de Caja Madrid va contactar per primera vegada amb el president dels empresaris espanyols per comunicar-li que havia fixat el divendres 11 com a termini màxim per resoldre el deute de més de 26 milions. Un cop vençuda la data, i sense cap resposta de les empreses patrimonials de Díaz Ferrán, Holdisan i Grudisan, la caixa va posar-ne en marxa l'execució i l'equip jurídic va tramitar-ne l'ordre.

L'entitat que presideix Miguel Blesa també va notificar per escrit a tots els fiadors i garants del préstec morós, entre els quals, les dones de Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, l'impagament del crèdit i va recordar-los la seva condició d'avaladors. Els fiadors, per la seva banda, tenen ara un termini de quinze dies per abonar la quantitat que deuen si volen preservar els seus béns personals. Fonts de Caja Madrid asseguren que, l'última setmana, la caixa no ha aconseguit posar-se en contacte per telèfon amb l'empresari, que tampoc va anar ahir al consell d'administració que va fer l'entitat ni al tradicional dinar de Nadal.

Fonts de l'entorn del president de la CEOE han assenyalat que no està tot perdut en aquesta batalla. Díaz Ferrán confia aportar noves garanties "amb què la caixa d'estalvis se senti confortable, com ara un dels hotels de la cadena Hoteltur". Una altra de les opcions que considera l'empresari és la cancel·lació en efectiu del deute gràcies a la venda d'edificis, naus o autobusos de les seves societats.
Anar al contingut