Barcelona

Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu acorden anar cap a la fusió

La unió fa la força. Els consells d'administració de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu s'han reunit aquest dimarts i han decidit anar cap a la fusió i fer front així a la crisi econòmica. L'operació suposarà la creació de la tercera caixa catalana en volum d'actius, després de La Caixa i Caixa Catalunya, i la novena a escala estatal.

Actualitzat
En un comunicat, les tres entitats han explicat que han adoptat aquesta "important decisió" per constituir una nova caixa d'estalvis "més dimensionada, més eficient i amb una millor capacitat", que els permeti afrontar la crisi en millors condicions i competir en els nous mercats financers.

Les entitats han avançat que mantindran els seus noms a Sabadell, Terrassa, Malleu i la seva àrea d'influència i que crearan una nova marca comercial per a la resta de la xarxa. Altres detalls que s'han de concloure són, per exemple, el personal o la xarxa d'oficines.

Un cop oficiliatitzat l'acord, ara comença la feina de pactar els termes de la fusió, un treball que podria estar enllestit al setembre. Aquest document haurà de ser aprovat primer pels òrgans de direcció de les tres entitats i després passar pel vistiplau de la Generalitat i el Banc d'Espanya.

Segons afirmen les tres protagonistes, el govern català, el Banc d'Espanya i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi, "a priori", haurien valorat molt positivament el projecte.

Els rumors sobre una possible fusió van fer-se més contundents a finals de juny, després de l'aprovació del fons de reestructuració bancària, el FROB. Els màxims dirigents de Caixa Sabadell, Caixa Terrasa i Caixa Manlleu van anar a Madrid a presentar un esborrany al Banc d'Espanya i copsar l'opinió de l'ens regulador de cara una futura fusió.





NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut