Kabul

Cadena d'atemptats a l'Afganistan amb almenys onze morts a dos dies de les eleccions

En les últimes hores, els talibans han atacat un comboi de les forces internacionals, el palau presidencial i la caserna principal de la policia a Kabul, la capital. La cadena d'atemptats incrementa encara més el clima d'inseguretat que viu el país abans de les eleccions presidencials i provincials, previstes per dijous.

Actualitzat
Se succeeixen els atemptats a l'Afganistan dos dies abans de les eleccions presidencials i provincials. Almenys cinc persones han mort en un atac, probablement suïcida, en una carretera a l'est de la capital, Kabul, quan passava un comboi de tropes internacionals, segons fonts de la seguretat.

Durant la nit, la ciutat ja ha estat víctima del llançament de coets per part dels talibans contra el Palau Presidencial i la caserna principal de policia, tot i que en tots dos casos només hi ha hagut danys materials.

Al sud, una bomba contra un punt de control de l'exèrcit ha causat la mort de tres soldats i dos civils. I al nord del país, un candidat als comicis presidencials ha estat assassinat en les últimes hores a mans dels talibans, el quart polític que maten durant la campanya.

Els extremistes islàmics han renovat les amenaces i la crida al boicot a les urnes. L'ONG Human Rights Watch afirma que la seguretat al país és pitjor ara que el 2004, i l'abstenció, el frau, la violència i la intimidació qüestionen la jornada.

El que més preocupa les autoritats és si l'amenaça dels extremistes farà fracassar els comicis. És per això que el vicepresident de la comissió electoral ha assegurat que tancaran els col·legis que no siguin segurs. Això, després que els dos principals candidats presidencials, el president Hamed Karzai i el seu exministre d'Exteriors, Abdullah Abdullah, hagin tancat la campanya electoral.
Anar al contingut