Madrid

CCOO i UGT acusen el govern d'aprovar el major atac als drets laborals en 30 anys

CCOO i UGT denuncien que el text de reforma laboral aprovat pel Congrés és el "major atac als drets laborals dels últims 30 anys" i destaquen que això l'ha dut a terme un govern "socialista, aclamat per a l'ocasió per les organitzacions empresarials". En un comunicat conjunt, afirmen que la reforma que surt del Congrés "facilita" a les empreses l'extinció del contracte per raons econòmiques, tècniques, organitzatives i productives, "fent-la més fàcil, més ràpida i més barata". En la seva opinió, els canvis introduïts són "ineficaços" en matèria de contractació temporal i fan "més vulnerable" l'ocupació fixa, alhora que es dóna "més poder discrecional" a l'empresari.

Actualitzat
Les dues centrals sindicals també rebutgen que es legalitzin les agències privades de col·locació amb ànim de lucre i que s'"ignori" la necessitat del canvi del model productiu, que consideren "imprescindible" per afrontar els problemes reals de l'economia i l'ocupació.

Així mateix, adverteixen que en la reforma, sobre la qual ara s'ha de pronunciar el Senat, s'aposta per una competitivitat basada en la "reducció dels costos empresarials a costa dels de drets dels treballadors". Per això afirmen que la vaga general que han convocat conjuntament per al 29 de setembre es fa, "si és possible, més necessària" encara per frenar la reforma laboral i tornar a negociar. 

Segons diuen, la reforma que es necessita és aquella que "prioritzi" les polítiques d'ocupació i formació destinades als desocupats, que "incentivi" l'ocupació estable, "combati" la temporalitat i "reforci" la intermediació dels serveis públics d'ocupació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut