Fórmula 1

Button guanya amb autoritat el GP d'Austràlia, i Alonso acaba cinquè

El Mundial de Fórmula 1 que aquest dissabte ha començat a Austràlia promet batre tots els rècords d'igualtat, emoció i espectacularitat. Les modificacions en el reglament han augmentat la competitivitat, i la prova més evident l'hem vist a Albert Park, on l'equip Brawn GP ha tingut el debut somiat amb Button primer i Barrichello segon. A més, una penalització a Trulli per fer un avançament quan el "safety car" era a la pista ha permès que, finalment, el tercer lloc sigui per a Hamilton. Alonso també s'ha beneficiat d'aquesta circumstància i ha acabat cinquè. Per la seva banda, fracàs dels Ferrari, amb abandonament de Felipe Massa i una discretíssima setzena posició de Kimi Räikkönen.

Actualitzat
Diuen que la realitat supera la ficció. Brawn GP ho ha confirmat. Fa dos mesos no existien i en el seu debut han aconseguit un doblet històric. Jenson Button ha gestat la victòria des del principi, però Rubens Barrichello s'ha quedat a la sortida i ha perdut la segona posició, tot i que al final de la cursa l'ha recuperada. Fernando Alonso tampoc ha començat bé, ja que ha sortit per la gespa i ha perdut tres posicions.

El nou reglament, que dóna menys càrrega aerodinàmica als cotxes, ha permès veure molts avançaments. Principalment de Lewis Hamilton, que ha acabat quart amb una gran remuntada des del darrere. En canvi, ha estat un inici de temporada nefast per als Ferrari: Kimi Räikkönen s'ha envirollat en forçar el seu monoplaça, i Felipe Massa ha abandonat per problemes mecànics.

L'asturià i sobretot Jarno Trulli s'han beneficiat d'un accident a tres voltes del final que ha deixat fora de combat Sebastian Vettel i Robert Kubica, quan tots dos lluitaven per acabar segons. L'italià ha pujat al podi com a tercer classificat, però els comissaris de la Fórmula 1 l'han penalitzat amb 25 segons per avançar Hamilton quan el "safety car" era a la pista. D'aquesta manera, Trulli ha quedat relegat a la dotzena posició, mentre que Hamilton i Alonso han pujat un lloc, i han acabat tercer i cinquè respectivament.

Vettel, sancionat

Un dels moments més decisius i polèmics de la cursa ha estat l'accident entre Sebastian Vettel i Robert Kubica. Els comissaris de la cursa han considerat que l'alemany és el responsable de la topada i l'han sancionat amb la pèrdua de deu llocs en la formació de sortida del pròxim gran premi de Malàisia. També li han posat una multa de 37.620 euros perquè després del xoc ha continuat en pista per intentar arribar al box.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut