Manuel Bustos i el seu germà, al darrere, arriben al TSJC, en una imatge d'arxiu.
Manuel Bustos i el seu germà, al darrere, arriben al TSJC, en una imatge d'arxiu.
Sabadell

Bustos deixa la política i denuncia una "persecució"

L'exalcalde de Sabadell, al centre de la polèmica ara pels presumptes sobresous a la Federació de Municipis, assegura que ell i la seva família han arribat "al límit"

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el socialista Manuel Bustos, ha anunciat que es "desvincula totalment" de la política i renuncia així a tots els càrrecs institucionals, a causa de la "persecució" de la qual se sent víctimes després de la seva imputació en el "cas Mercuri", de presumpta corrupció urbanística.

Bustos, principal implicat també els últims dies en el suposat cobrament de sobresous en concepte de dietes a l' FMC per part de 44 alcaldes, precisament quan ell presidia l'entitat, ha reconegut en un comunicat que tant ell com la seva família "han arribat al límit".

En el document, reitera la seva innocència i admet que el que sí va intentar va ser que sortissin a la llum les quantitats cobrades "per evitar la fàcil i comprensible demagògia sobre el que cobren els polítics". És en aquest sentit, diu, que s'han d'interpretar les converses telefòniques que s'han publicat a la premsa, i no pas perquè "pretengués mentir sobre la manera de percebre" els pagaments que, remarca, compensaven la feina feta i es declaraven a Hisenda.

L'alcalde de Sabadell entre el 1999 i el 2013, que estava suspès de l'executiva del PSC i altres càrrecs orgànics per la seva imputació en el "cas Mercuri", renunciarà així al seu càrrec de regidor i de diputat adjunt a la vicepresidència quarta de la Diputació de Barcelona, organisme en el qual també era vocal a les comissions d'Hisenda, Recurs Interns i Noves Tecnologies i la Comissió Especial de Comptes. 

Bustos demana celeritat a la justícia i assegura que, en el seu cas, s'han "vulnerat reiteradament" els principis de l'estat de dret.

La renúncia arriba el mateix dia que Miquel Iceta, virtual nou primer secretari del PSC, ha afirmat que els representants de la formació imputats haurien de posar el càrrec a disposició del partit. I també quan ERC ha decidit deixar l'executiva de l'FMC, com ja va fer CiU. La Federació va destituir el secretari general, Adolfo Moreno, per aquest escàndol al mateix temps que obria una "anàlisi exhaustiva" de la gestió dels últims anys.

Diversos dels presumptes beneficiaris dels sobresous s'han declarat víctimes del cas i han dit que no eren conscients de fer res d'il·legal.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut