Brussel·les

Brussel·les accepta la proposta de Microsoft d'oferir més navegadors a Windows

La Comissió europea ha posat fi a l'expedient contra Microsoft, empresa que s'acusava d'abusar de la seva posició dominant entre els navegadors d'internet. D'aquesta manera, Microsoft s'escapa d'una multa important, després de fer concessions importants, especialment amb la seva proposta perquè els usuaris puguin triar quin navegador prefereixen fer servir quan s'instal·len el Windows.

Actualitzat
La Comissió, en les seves tasques de vigilància de la competència, havia obert aquest expedient al gener del 2008 i acusava la companyia nord-americana de donar avantatge al seu navegador, l'Explorer, en detriment dels altres que hi ha al mercat. L'Explorer està integrat al sistema Windows, que funciona en la immensa majoria dels ordinadors personals de tot el món.

A l'octubre ja es va anticipar que Europa acceptaria la proposta de l'empresa. D'aquesta manera es resol un dels conflictes que Microsoft manté amb la Comissió, però encara queden altres assumptes pendents. 

Admeten plagi

Al costat d'aquesta bona notícia per a Microsoft, n'ha entomat una de més dolenta. El gegant de la informàtica ha reconegut al seu blog oficial que havia plagiat la programació d'una altra empresa.

Per això ha suspès a la Xina el servei d'una aplicació de microblogs, semblant al Twitter, anomenada Juku. El codi estava copiat d'un altre servei, anomenat Plurk, que havia fet la reclamació pertinent. Avui, Microsfot s'ha disculpat i ha reconegut l'error, que ha atribuït a una tercera empresa, però els ciutadans que feien servir Juku a la Xina s'han quedat de moment sense aquest servei.
Anar al contingut