Berlusconi, en una imatge d'arxiu
Berlusconi, en una imatge d'arxiu
Roma

Berlusconi acusa la magistratura de ficar-se de forma il·legítima en la vida privada dels ciutadans

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha tornat a carregar contra la magistratura del seu país, acusant-la de ficar-se de "forma il·legítima" en la vida privada dels ciutadans. Unes acusacions que s'emmarquen enmig de la polèmica pel "cas Ruby", en què el controvertit polític està sent investigat per incitació a la prostitució de menors i concussió. A Itàlia creix la indignació ciutadana contra Berlusconi pels seus escàndols sexuals i per les acusacions de corrupció, evasió fiscal i abús de poder. Aquest cap de setmana hi ha hagut una nova manifestació contra Il Cavaliere en la qual també es van sumar diverses personalitats del món de la cultura.

Actualitzat
La pressió sobre Silvio Berlusconi és cada cop més gran. La justícia l'investiga, els mitjans de comunicació exposen les seves intimitats i molts italians ja comencen a estar farts de tants escàndols i ho demostren sense pudor amb manifestacions cada vegada més habituals, les últimes aquest dissabte a diferents ciutats del país.

Davant de tot plegat, el primer ministre italià es defensa com pot. Aquest diumenge li ha tocat el rebre a la magistratura, a qui ha acusat de ficar-se de forma il·legítima en la vida privada dels ciutadans, i als diaris, dels quals ha lamentat que es concentrin només a observar aquests fets quan "al món i a les nostres fronteres estan passant canvis importants". Fa escassos dies, el mandatari va trucar en directe a un programa televisiu on es parlava dels escàndols que el rodegen i el va qualificar de "prostíbul".

Il Cavaliere també ha defensat la solidesa de la seva majoria de govern, que aquesta setmana li ha permès rebutjar una petició de la fiscalia de Milà per registrar l'oficina del seu comptable, on es creu que es podrien trobar documents rellevants per a la investigació del "cas Ruby". Berlusconi ha descartat la celebració d'eleccions anticipades.

Anar al contingut