Algunes de les obres de la col·lecció de pintura del nou museu. (Foto: Fundació de les Arts i els Artistes)
Algunes de les obres de la col·lecció de pintura del nou museu. (Foto: Fundació de les Arts i els Artistes)
Barcelona

Barcelona tindrà el primer museu d'art figuratiu contemporani de l'Estat

Barcelona amplia la seva oferta museística amb el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM). Obrirà les portes el 8 de juny i serà el primer museu d'art figuratiu contemporani de l'estat espanyol. El nou centre estarà ubicat al Palau Gomis, un edifici del segle XVIII situat molt a prop d'altres emplaçaments artístics com el Museu Picasso o el Museu Tèxtil.

Actualitzat
El Museu Europeu d'Art Modern forma part d'una iniciativa privada de la Fundació de les Arts i els Artistes que aposta pel nou art figuratiu i, de passada, pretén generar debat al voltant del futur de l'art en el segle XXI.

"Considerem que l'abstracció ja ha donat tot el que havia de donar en el segle XX". "L'art continua. Som al segle XXI i hem de buscar noves formes d'expressió", explica el president de la fundació i director del museu, José Manuel Infiesta. "Considerem que hi ha d'haver un cert retorn a la tradició, als mitjans que hi ha hagut sempre, a l'oli, al bronze, al marbre, però amb una temàtica i concepció completament contemporànies".

Al nou museu s'hi exposaran prop de 200 pintures i una quarantena d'escultures d'uns 150 artistes vius de tot el món i que es basen en la figuració i el realisme. S'hi podran veure obres de Carlos Saura Riaza, José Manuel Belmonte Cortés, Pepe Castellanos, Golucho, Alessio Bogani, Wenceslao Jiménez Molina, Enrique Collar, Glauco Capozzoli, Susanne Hay, Fang Lu, Kike Meana o Luciano Ventrone.

Els museus oberts de nit

Un total de 48 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana participaran aquest dissabte 14 de maig en la Nit dels Museus. S'hi han organitzat més de seixanta activitats gratuïtes entre les quals hi ha concerts, dansa, recitals poètics, sessions de màgia, "performances", visites comentades i teatralitzades o sessions audiovisuals, així com altres activitats familiars.

Onze centres museístics s'han incorporat a aquesta iniciativa: l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, els DHUB Museus, l'Espai Mercè Sala, la Fundació Vila Casas, el MUHBA El Call, el MUHBA Temple d'August, el Museu d'Idees i Invents de Barcelona, el Museu de Ceràmica, el Museu de la Xocolata, el Teatre Museu el Rei de la Màgia i el Museu de les Ciències Naturals.

Com a novetat, en aquesta edició s'organitza "L'art surt al carrer", una iniciativa en la qual el col·lectiu Walking Gallery desfilarà per la ciutat portant a sobre obres d'art de diferents artistes.

El recorregut començarà a La Pedrera i acabarà a la Virreina Centre de la Imatge, passant per la Fundació Suñol, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Francisco Godia, l'Espai Cultural Caja Madrid, el CCCB, el MACBA i l'Arts Santa Mònica.

La Nit dels Museus, que se celebra des de l'any 2007, la promou el Consell d'Europa, amb la participació de més de 3.000 museus i centres de 40 països.
Anar al contingut