Barcelona

Barcelona suspèn el pagament a Indra de la factura pel sistema informàtic de la consulta de la Diagonal

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès cautelarment el pagament a l'empresa Indra de la factura pel sistema de vot informàtic de la consulta de la Diagonal. Segons informa Catalunya Ràdio, el consistori barceloní ha obert un expedient administratiu per depurar responsabilitats, i reclamar danys i perjudicis per les incidències en el sistema.

Actualitzat
L'Ajuntament considera que Indra Sistemas hauria incorregut en tres incompliments molt greus de les obligacions essencials que constaven al contracte. En aquest sentit, l'expedient assenyala que la disponibilitat del sistema va estar per sota de les exigències. L'empresa no hauria disposat de prou personal de coordinació i suport, ni de la qualitat professional que requeria la consulta.

Segons el consistori, tampoc no estaven operatius des del primer dia un mínim de serveis per atendre els punts de votació presencial, que van tenir problemes. Aquests incompliments podrien acabar amb una penalització equivalent al 10% de l'import del contracte.

De moment, fins que es resolgui l'expedient, l'Ajuntament no pagarà a Indra cap factura, ni retornarà l'aval que va dipositar com a garantia.

La plataforma tècnica de vot ha tingut un cost de 450.000 euros i el preu total de la consulta ha estat de més de 3,1 milions d'euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut