Barcelona

Barcelona, primera ciutat espanyola que acull els Eurogames

Barcelona és la seu des d'aquest dijous fins diumenge dels Eurogames, uns jocs esportius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, que, per primera vegada, arriben a l'estat espanyol. La inauguració ha estat aquest dijous a la nit al Palau Sant Jordi, amb Àngel Llàcer com a mestre de cerimònies. L'objectiu d'aquestes activitats és la lluita contra la discriminació per motius d'orientació sexual en el món de l'esport.

Actualitzat
Passaran per la capital catalana més de 5.000 esportistes que competiran en més de 25 modalitats com atletisme, futbol, bàsquet, tenis, vela, handbol, natació, lluita, balls de saló o aeròbic. També hi haurà activitats esportives de caràcter popular, com ara una cursa de 10 quilòmetres per Barcelona, un circuit per a patinadors o una cursa de bicicletes de muntanya. A banda de la vessant esportiva, també n'hi haurà una altra de cultural amb espectacles musicals i teatrals i exposicions.

L'objectiu des jocs és competir i reivindicar la no-discriminació per raons d'orientació sexual. La cerimònia inaugural ha combinat la música disco, la poesia, l'esport i el ball amb referències a la capital catalana com a ciutat oberta i integradora.

Els Eurogames es van celebrar per primera vegada l'any 1992 a la Haia i arriben a Barcelona després d'haver passat per ciutats tan importants com Frankfurt, Berlín, París o Zuric. L'organització preveu atreure uns 30.000 turistes, que deixaran a la ciutat uns beneficis de 10 milions d'euros.
Anar al contingut