Barcelona

Barcelona afronta amb normalitat la tercera jornada consecutiva sense autobusos

El tercer dia de vaga d'autobusos de Barcelona transcorre amb normalitat. Com aquest dimarts, un cordó policial vigila els piquets informatius que han tornat a aplegar-se a la sortida de les cotxeres. La sortida dels serveis mínims s'ha pogut fer sense incidències i els membres dels sindicats Actub i CGT han repartit pamflets reivindicatius als conductors que no han secundat la vaga. Els sindicats han convocat una altra manifestació aquest migdia, que sortirà de plaça de Catalunya amb el lema "Per un transport segur i econòmic", en un recorregut que no s'ha donat a conèixer. De moment continua el desacord entre l'empresa de transports metropolitans i els sindicats convocants.

Actualitzat

En l'equador dels cinc dies consecutius de vaga dels conductors d'autobusos metropolitans de Barcelona la normalitat és la tònica general, després que aquest dimarts fos un dia especialment complicat per una avaria al metro que va coincidir amb l'aturada dels busos. La protesta dels conductors, que fa temps que s'arrossega, la convoquen dos sindicats, Actub i CGT, per reclamar dos dies de descans setmanal.

Segons el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, el seguiment de l'aturada torna a ser "gairebé total", i que només vuit vehicles més dels ja previstos pels serveis mínims han sortit de les cotxeres. Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que no hi ha hagut incidents en l'inici dela jornada, excepte a la cotxera del Triangle, a Sant Andreu, on els piquets "han intentat maniobres dilatòries" en la sortida dels serveis mínims.

L'empresa també ha informat de nou sabotatges en vehicles, amb un atac amb pedres a un autobús de la línia 24 al barri del Carmel, que ha resultat amb un vidre trencat, dues rodes punxades, tres pintades i altres tres trencaments de miralls retrovisors.

Els sindicats han explicat que aquest dijous es reuniran amb el consell d'administració de TMB, que s'ha interessat pel conflicte, i que esperen que aquesta trobada impulsi un procés de negociació.

Quins són els serveis mínims?

Per aquests dies d'aturada dels contuctors d'autobusos, el Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 50% de la flota en les hores punta (de 6.00 a 9.30 i de 17.00 a 20.00. La resta del dia circulen el 25% dels autobusos en aquelles zones on no hi hagi alternativa de metro, les corresponents a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157, 193, amb intervals no superiors als trenta minuts.

Anar al contingut