Barcelona

Avui entra en vigor la prohibició de l'ús de pilotes de goma

El sindicat dels Mossos assegura que Interior no els ha ofert cap alternativa a aquest projectil, però el departament garanteix que disposaran d'eines versàtils

RedaccióActualitzat

Les pilotes de goma ja són història a Catalunya. Avui entra en vigor la prohibició total i definitiva de fer-ne ús per part dels cossos de seguretat, que va aprovar el Parlament a mitjan desembre arran del cas d'Esther Quintana.

Es va parlar fa mesos que Interior buscava un material que substituís les pilotes de goma. Ha arribat el dia, i el sindicat dels Mossos assegura que Interior no els ha ofert cap alternativa a aquest projectil.

El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra, Toni Castejón, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que Espadaler els va dir que els donaria "eines robustes" per tal que els agents puguin defensar-se "en moments de molta violència, que els hem patit".

Mentrestant, fonts del Departament d'Interior asseguren que els agents sí que disposaran d'eines versàtils, com ara els canons d'aigua, uns instruments, però, que no satisfan el sindicat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut