Barcelona

Augmenta la seguretat al centre de la Zona Franca després de la protesta per la mort d'un intern

La policia ha reforçat la presència d'agents en el centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca, on la matinada de dijous va morir un intern. La mort, per causes naturals, va fer augmentar la tensió entre els interns del centre, que consideren que el noi no va rebre l'atenció necessària. Justament per denunciar les condicions amb què viuen, un terç dels interns va començar una vaga de fam que al llarg del dia va anar perdent força.

RedaccióActualitzat
La iniciativa dels interns pretenia denunciar la mort d'un company guineà de 21 anys la matinada de dijous mentre era a la cel·la.

Tot i que l'autòpsia certifica que va morir per causes naturals, els interns consideren que el jove no va rebre l'assistència mèdica adequada i que els serveis d'emergència van trigar a assistir-lo. "Els companys van demanar que vingués el metge, i no va venir el metge ni ningú. Quan van veure que la cosa estava fatal, van avisar l'ambulància. Va morir aquí, davant de tots els interns", ha explicat un testimoni a TV3.

La policia assegura que l'actuació va ser la correcta. Segons la seva versió, el jove va sopar normalment i se'n va anar a dormir a la cel·la amb cinc companys més. Els interns van alertar els cuidadors que el jove tenia problemes per respirar i es va avisar el Sistema d'Emergències Mèdiques, que no van poder fer res per reanimar-lo. Dues unitats medicalitzades el van atendre durant dues hores.

Crítiques per les condicions

Sigui com sigui, el CIE de la Zona Franca -com els altres vuit que hi ha Espanya amb capacitat oficial per a 2.500 estrangers "sense papers"- es troba permanentment en el punt de mira de diverses ONG. Denuncien que els interns hi viuen en condicions molt deficients els 60 dies de tancament que -com a màxim- marca la llei abans de repatriar-los o deixar-los en llibertat.

Fa tan sols uns dies, el síndic de greuges va criticar que la subdelegació del govern no li dóna la informació que reclama per poder investigar aquestes denúncies.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut