Madrid

Arriba a judici a Espanya l'intercanvi d'arxius P2P

Ha arribat a judici el debat sobre les descàrregues a internet. Quatre grans discogràfiques i productores musicals demanen una indemnització de 13 milions d'euros a Pablo Soto, un jove que ha creat diversos programes per intercanviar arxius, el que es coneix com a P2P. Per alguns, es tracta d'un intercanvi lliure entre particulars. Per d'altres, de protegir els drets d'autor i evitar la pirateria a internet.

Actualitzat
L'Associació de Productors de Música i les discogràfiques Sony, Universal, Emi i Warner han denunciat Pablo Soto per competència deslleial, perquè consideren que amb els seus programes milions d'usuaris s'han descarregat cançons i pel·lícules protegides pels drets d'autor i li demanen una indemnització de 13 milions d'euros.

Soto, que actualment té 30 anys, va fundar l'empresa MP2P Technologies, amb programes com Manolito, Piolet i Blubser, similars als populars eMule o Napster, que van tenir tant d'èxit que fins a 20 milions d'usuaris els han fet servir. El cas ha passat de la via penal a la civil, ja que la legislació no és gaire clara. Precisament en aquests moments el govern espanyol es planteja una nova regulació que tindria com a model França, on s'ha aprovat un llei que preveu sancionar amb duresa les descàrregues d'internet.

Amb la vista oral, doncs, ha començat un procés judicial que pot ser llarg. No és el primer cop que es jutgen fets com aquest a Europa. A l'abril, un tribunal d'Estocolm va condemnar els quatre responsables del portal suec "Pirate Bay" a un any de presó i el pagament de 2,7 milions d'euros.
Anar al contingut