Aragó

Aragó suspèn la seva participació a l'euroregió Pirineus-Mediterrani com a represàlia per "la ingerència" en les obres de la Franja

Aragó ha decidit suspendre la seva participació en l'euroregió Pirineus-Mediterrani. El motiu: fer visible el malestar per la moció aprovada pel Parlament català que bloqueja la devolució de les peces religioses que reclama el bisbat de Barbastre-Montsó al de Lleida. La decisió s'ha pres per acord de tots els grups polítics i del president de la comunitat, Marcel·lí Iglesias, pel que han considerat una "ingerència" del Parlament català.

Actualitzat
Divendres, el Parlament va aprovar una moció que impedeix al govern català qualsevol trasllat de les 113 obres d'art reclamades per Aragó fins que no es resolgui la propietat de les peces per la via civil. Quedava frenada així la proposta de gestió conjunta impulsada a mitjans d'abril per la llavors consellera Caterina Mieras. Dibuixant la nova majoria que surt del trencament del tripartit, Esquerra va donar suport a aquesta moció de Convergència i Unió i PSC i Iniciativa van acabar sumant-s'hi per no quedar en minoria.

A Aragó, els grups polítics s'ho han pres com una ingerència greu, i amb el president, el socialista Marcel·lí Iglesias, han acordat suspendre la participació de la comunitat a l'euroregió Pirineus-Mediterrani.

Dimecres, tècnics aragonesos ja no aniran a una reunió de l'euroregió i aquest dimarts comunicaran la decisió per carta al president de torn, Martin Malvy, de Migdia-Pirineus.

L'euroregió va néixer fa un any i mig impulsada pel president Maragall, amb participació d'Aragó, les Balears, Catalunya i les regions franceses de Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut