Sant Joan Despí

Antoni Bassas serà el nou corresponsal de TV3 a Washington

El periodista Antoni Bassas serà el nou corresponsal de TV3 a Washington a partir de l'any que ve, en substitució d'Albert Elfa. Bassas, després de catorze anys al capdavant del programa líder de Catalunya Ràdio, s'incorpora d'aquesta manera a la redacció de Televisió de Catalunya. L'actual cap de la secció d'Internacional, Martí Anglada, tornarà a la primera línia informativa des de la corresponsalia de Brussel·les. La direcció de TV3 també vol atendre millor un altre dels focus que reclamen més atenció mediàtica, com és l'Amèrica Llatina. Per això, la periodista Isabel Galí es desplaçarà a la zona.

Actualitzat
TV3 treballarà en coordinació amb els efectius de Catalunya Ràdio per donar una cobertura àmplia de tot allò que hi passi, un primer pas per reforçar els desplegaments informatius conjunts en totes les plataformes d'informació del grup de mitjans públics de comunicació, des de les emissores fins al portal 3cat24.cat.

Amb aquest mateix objectiu, dos dels màxims pols d'interès informatiu del món i que més influència tenen sobre la nostra vida, els Estats Units i Europa, rebran la mirada i l'anàlisi de dos perfils d'àmplia experiència periodística, Antoni Bassas i Martí Anglada, respectivament.

Antoni Bassas s'incorporarà a la redacció de TV3 com a corresponsal a Washington, capital d'un país d'interessos polièdrics, on la política, la cultura, l'economia i la societat tenen una repercussió cada cop més evident a casa nostra. I l'actual cap d'Informació Internacional de TV3, Martí Anglada, ens explicarà des de Brussel·les i des d'altres capitals de l'Europa Central una realitat –la construcció europea- en contínua evolució i tensió, que mira també a Rússia i l'Àsia Central i que, des de les institucions comunitàries, determina també la nostra vida quotidiana.

Aquests seran anys d'intensa transformació econòmica i social, i TV3 serà allà, com hi és ara, per explicar-ho amb veu pròpia i amb la mirada atenta, acompanyant els altres periodistes que des de Jerusalem, Londres, París, Pequín i Rabat formen part de la nostra mirada al món.

Isabel Galí assumirà la corresponsalia de Sud-amèrica aquest octubre, mentre que els canvis en les corresponsalies de Washington i Brussel·les es produiran al llarg de 2009. D'aquesta manera serà l'actual corresponsal a Washington, Albert Elfa, qui encapçalarà -juntament amb Raquel Sans- la cobertura especial que TV3 dedicarà a les eleccions nord-americanes del 8 de novembre. Serà, per tant, a la temporada 2009-2010 quan Antoni Bassas ens parlarà des dels Estats Units. Així mateix, Carles Prats, corresponsal a Brussel·les en els darrers anys, continuarà la seva tasca a la capital europea fins a la primavera del 2009, moment del relleu amb Martí Anglada.
Anar al contingut