Palma

Antich no trenca el pacte de govern, però admet que és fràgil

El president del Govern Balear, el socialista Francesc Antich, ha ajornat qualsevol decisió sobre la crisi de govern oberta per la imputació de dos consellers d'Unió Mallorquina en casos de presumpta corrupció. De moment, Antich no trenca el pacte d'esquerres, però no descarta qualsevol escenari polític, fins i tot governar en minoria amb suports puntuals del PP o, fins i tot, un avançament de les eleccions. Per buscar aquest consens, Antich es reunirà aquest divendres amb Unió Mallorquina i el Bloc, però també amb el PP. El trencament de l'acord de govern s'ha frenat a última hora per la dimissió d'un dels imputats, el conseller de Turisme, Miquel Nadal.

Actualitzat
El president del govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha reconegut que el Pacte de Progrés, integrat pel PSIB, UM i el  Bloc, i que inclou l'executiu balear, l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, passa per "dificultats molt greus". Antich ha assegurat que no pot ser que continuï la "inestabilitat" a causa de problemes interns d'algunes de les formacions polítiques que formen el govern.
 
Per tant, tot i que no ha anunciat la ruptura del pacte, ha anunciat que aquest divendres es reunirà per separat amb cada un dels socis, i també amb el PP, per tal de sumar esforços entre tots i que els ciutadans i les Illes hi guanyin. Si no hi ha beneficis, ha dit, no descarta eleccions anticipades.

Antich s'ha mostrat preocupat per la dimissió aquest mateix dijous del conseller de Turisme, Miquel Nadal, pel fet que es tracta del tercer conseller d'aquesta àrea en aquesta legislatura i també perquè el turisme és la principal activitat econòmica de les Balears.

El president de les Illes ha situat les eleccions anticipades com a darrera opció, però en cap cas les ha descartades. Al mateix temps, ha manifestat que en aquests moments de dificultat econòmica la seva prioritat és aprovar els pressuposts pel 2010, i per tant demanarà responsabilitat a cada un dels grups. "Es donarà una situació molt dura si no hi ha acord respecte als pressuposts", ha afegit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut