Andorra tindrà una colla castellera

Ja hi ha una setantena de persones apuntades del prop d'un centenar necessari
Andorra tindrà una colla castellera
Andorra la Vella

Andorra tindrà una colla castellera

Ja hi ha una setantena de persones apuntades del prop d'un centenar necessari
Redacció Actualitzat
Un dels quatre assajos que la incipient colla castellera ha fet.

Un dels quatre assajos que la incipient colla castellera ha fet. (Foto: ACN)

La idea de fundar una colla castellera a Andorra va sorgir del valencià Jordi Manyes, que, malgrat que mai ha fet castells, prové del món de les muixerangues. Manyes va fer una crida per les xarxes socials i van ser Juli Peña, dels Marrecs de Salt, i Anna Font, que malgrat ser andorrana havia format part de la colla dels Xoriguers de la Universitat de Girona, els qui van respondre.

Aquesta iniciativa va anar creixent i ara hi ha ja una setantena de persones apuntades, cosa que, per Peña (que ha estat escollit provisionalment president i cap de colla), és "un començament molt esperançador". Per ser viable, un projecte d'aquest tipus necessita prop d'un centenar de persones, i és per això que Peña explica que cal "engrescar també gent de l'Alt Urgell i la Cerdanya; no estem tan lluny".

Ara per ara, la colla ha fet quatre assajos. "L'evolució és lenta", diu el president de la colla, encara sense nom ni camisa, i afegeix que "s'ha d'ensenyar què és un castell, com funciona, com es puja, que la gent tingui les sensacions de tenir pes a l'esquena". Peña pronostica que d'aquí a sis mesos ja podran fer castells de sis.

La colla s'està constituint com a associació i, un cop això estigui fet, Peña explica que hauran de parlar amb les institucions andorranes "per tal que s'hi impliquin i fer d'Andorra una plaça castellera".