Madrid

Ana Pastor i Santi Vila arriben a un acord perquè l'Estat inverteixi 306 milions a Rodalies abans del juliol del 2016

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori, Santi Vila, han arribat a un acord sobre les inversions urgents de l'Estat en el servei de Rodalies que demanava la Generalitat. Pastor s'ha compromès a invertir fins al juliol del 2016 la xifra corresponent a les actuacions que apuntava el govern català en el document que va lliurar Vila al ministeri de Foment.

RedaccióActualitzat

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori, Santi Vila, han arribat a un acord sobre les inversions urgents de l'Estat en el servei de Rodalies. En la reunió que han mantingut tots dos aquest dilluns a Madrid, Pastor s'ha compromès a invertir els 306 milions d'euros que reclamava la Generalitat, però en dos anys. D'aquesta manera, el termini és el final del primer trimestre del 2016.

El ministeri de Foment també ha acceptat la trentena de peticions que la Generalitat va fer en matèria d'infraestructures. Entre el 2014 i el primer semestre del 2016, "totes" les actuacions urgents per a Renfe que la Generalitat va detallar en un document fa tres setmanes. Les mesures de millora que s'inclouen en aquest pla de xoc tenen per objectiu millorar la seguretat i la viabilitat de Rodalies.

En principi, l'any 2014 es faran les actuacions més urgents i les inversions sortiran dels pressupostos generals de l'Estat, on consten 72 milions d'euros en inversió territorial més una partida de set milions.

Anar al contingut