Barcelona

Amadeu Altafaj recepta estabilitat per superar la crisi de confiança

El número dos del comissari d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, reflexiona sobre el debat entre austeritat i creixement en una entrevista que li ha fet el corresposnal de TV3 a Brussel·les, Salvador Sala.

RedaccióActualitzat
Quaranta-quatre anys, nascut a Barcelona, periodista, casat amb una holandesa i pare de dos fills. Amadeu Altafaj, fins ara portaveu del comissari d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, es convertirà en les pròximes setmanes en el número dos d'aquest gabinet. Un salt professional qualitatiu des del qual està sent testimoni d'excepció de la crisi i dels canvis que viu Europa.

Una transformació que va iniciar-se la primavera del 2010 a Grècia. Altafaj recorda que es va haver d'actuar ràpid perquè el país s'acostava a una fallida. Es va optar pel rescat econòmic malgrat no tenir experiència, ni eina ni fons.

Altafaj creu que ens trobem davant d'una crisi de confiança després que alguns països han viscut per sobre dels seus mitjans, estirant més el braç que la màniga durant molt anys i aparcant o escombrant sota la catifa les reformes que s'haurien d'haver fet.

Per superar aquesta crisi, el número dos de Rehn aposta per tornar a un model econòmic més sa. Això passa per una cultura d'estabilitat, no d'austeritat, i per deixar de viure a crèdit, amb diner fàcil, gairebé regalat per part dels bancs, i acumular deute.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut