Londres

Almenys 6 morts i 19 ferits en un incendi en un bloc de pisos al sud de Londres

Almenys sis persones, entre elles tres menors, han mort per un incendi que s'ha declarat en un bloc de pisos al sud-est de Londres, aquest divendres a la nit. També hi ha una vintena de ferits que han traslladat als hospitals, entre els quals una desena de menors. El foc ha començat en una de les plantes més altes de l'edifici, ubicat al barri de classe treballadora de Camberwell. S'hi han desplaçat un centenar de bombers, que han trigat hores a apagar les flames i a poder buidar completament el bloc de pisos. Segons alguns testimonis, l'incendi ha començat després de sentir-se una explosió. Els bombers han rescatat una trentena de persones de l'interior de l'edifici.

Actualitzat
La investigació per descobrir les causes de l'incendi ha començat aquest dissabte, però es podria allargar setmanes i fins i tot mesos. La Policia Metropolitana no descarta que fos provocat i l'inspector en cap d'aquest cos, Wayne Chance, ha afirmat: "Com que no tenim cap pista sobre les causes, sobre per què va començar el foc, per això l'estem tractant com a sospitós, i de moment aquesta àrea la considerem una escena criminal".

La calor i el fet que totes les finestres estiguessin obertes va facilitar que les flames es propaguessin ràpidament des de la quarta fins a la dotzena planta del bloc d'habitatges de protecció oficial. La investigació haurà de determinar si l'edifici complia les normes de seguretat.
Anar al contingut