Funchal

Restableixen part dels serveis i comunicacions a Madeira malmesos pel temporal

Les autoritats portugueses han aconseguit restablir ja part dels serveis i les comunicacions de l'illa de Madeira, on després de les pluges torrencials i les esllavissades de dissabte han comptabilitzat 42 morts i més d'un centenar de ferits. Els equips de rescat, però, estan convençuts que trobaran més cadàvers perquè encara hi ha desenes de persones desaparegudes. Una de les zones més afectades és la capital, Funchal, situada a la costa sud. El govern portuguès decretarà avui tres dies de dol oficial per les víctimes. Ho farà en un consell extraordinari de ministres on també aprovarà mesures especials per ajudar a la recuperació de l'illa.

Actualitzat
Les autoritats de Madeira han aconseguit restaurar parcialment els serveis i les comunicacions a l'illa portuguesa, malmesa de dalt a baix per les pluges torrencials de dissabte i que han provocat almenys 42 morts, un centenar de ferits, desenes de desapareguts i uns 250 desallotjats.

Les comunicacions telefòniques ja han quedat restablertes a tota l'illa, de 250.000 habitants. En canvi, una tercera part de la població de Funchal, la capital, no té aigua potable per la destrucció d'una canonada central del sistema de conducció.

La normalitat també ha tornat al port de la capital i a l'aeroport, on han començat a operar els primers vols comercials. Per reduir la circulació i facilitar les tasques de neteja s'han suspès les classes a tots els centres d'educació.
 
El president de l'administració autònoma de Madeira, Alberto Joao Jardim, diu que està molt amoïnat no només per la magnitud de la tragèdia i destrucció sinó per l'impacte que el temporal pugui tenir sobre el turisme, una de les principals fonts d'ingressos de l'illa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut