El servei Google Analytics
El servei Google Analytics
Madrid

Alemanya prohibeix Google Analytics per problemes de privacitat i trenca amb el gegant tecnològic

Alemanya ha decidit apujar de to el conflicte que manté amb Google i ha prohibit l'ús del servei Google Analytics perquè considera que pot vulnerar la intimitat dels ciutadans. El govern alemany ha advertit les empreses del seu país de greus conseqüències si fan servir aquest servei gratuït i ha trencat relacions amb el gegant tecnològic.

Actualitzat
Google Analytics, un servei gratuït per a empreses de llocs web que ofereix dades sobre el comportament dels internautes que els visiten, està en el punt de mira d'Alemanya. En aquesta eina, Google fa servir l'adreça de protocol d'internet (IP), un segell numèric assignat als dispositius web dels internautes, i pels reguladors alemanys la recopilació d'aquestes IP pot suposar una violació de la intimitat dels usuaris.

Basant-se en això, el govern alemany ha decidit prohibir l'ús d'aquest servei i, segons publica "The Wall Street Journal", advertir de multes i accions legals les empreses que fan servir el Google Analytics. Això, malgrat que el gegant tecnològic assegura que el seu servei "compleix totes les normatives europees de protecció de dades i és utilitzat per les autoritats europees de protecció de dades en els seus propis webs".

Alemanya, però, encara ha anat més lluny i ha trencat converses amb la companyia perquè assegura que "fins ara tot el que Google ens ha presentat és insuficient".

Els inicis, a Street View

La guerra entre Alemanya i Google per la privacitat ve de lluny. El país germànic ja va posar un munt de pegues al gegant tecnològic per estrenar-hi l'Street View, la popular aplicació que fa un recorregut virtual per les principals ciutats. Finalment es va posar en marxa, però amb molts continguts pixelats en pro de la privacitat.

També va ser Alemanya qui va destapar un altre escàndol que va afectar la mateixa aplicació, quan Google va admetre que els cotxes que utilitzava per capturar les imatges de les ciutats que anirien a Street View van captar les xarxes sense fils de les zones on s'estava treballant i també part del contingut de les transmissions. Google va atribuir aquesta recopilació de dades privades, que també va afectar Espanya, a un error.
Anar al contingut