Barcelona

Alcaldes gironins i propietaris de boscos consideren insuficients els ajuts del govern per la nevada

Diversos alcaldes de poblacions gironines afectades per la nevada consideren escassos els ajuts aprovats pel govern per cobrir part de les despeses que els municipis van dedicar a fer front al temporal. Les veus crítiques també s'han sentit per part dels propietaris de boscos i dels partits de l'oposició. Tant CiU com el PP i Ciutadans van criticar la mesura aprovada per l'executiu de Montilla que preveu indemnitzacions d'1,5 milions d'euros per als municipis i subvenciona la contractació de personal per netejar els boscos.

Actualitzat
Els alcaldes de Palafrugell, Maçanet, Lloret de Mar i d'altres poblacions gironines s'han queixat dels ajuts que el govern català va aprovar aquest dimarts perquè administracions locals i propietaris de boscos puguin sufragar part de les despeses ocasionades per la nevada. Els municipis consideren que el que proposa el govern català és insuficient ja que només Lloret de Mar xifra en 600.000 euros les despeses extraordinàries que va tenir per la nevada. Alguns batlles, com el de la Jonquera, van més enllà i asseguren que no els hi arriba ni per pagar els "entrepans" que es van donar a la gent que hi va ajudar.

A més dels alcaldes, també han posat objeccions els propietaris de boscos a Catalunya. Consideren que la contractació de gent aturada per netejar els boscos no és eficaç i que aquestes persones haurien d'anar acompanyades d'experts. Els propietaris dels boscos creuen que amb els ajuts aprovats no podran tenir els boscos totalment nets aquest estiu. També van criticar els ajuts els partits de l'oposició. CiU considera que el paquet d'ajudes és "ridícul" mentre que des del PP afegeixen que aquests ajuts haurien d'haver arribat abans.


Anar al contingut