Madrid

Alberto Ruiz-Gallardón dimiteix com a ministre de Justícia després de la retirada de la llei de l'avortament

L'exalcalde de Madrid ha explicat que, amb l'adéu al ministeri, acaba la seva trajectòria política

RedaccióActualitzat

Alberto Ruiz-Gallardón ha anunciat aquest dimarts a la tarda la seva dimissió com a ministre de Justícia, el mateix dia que l'executiu de Mariano Rajoy ha anunciat la retirada de la llei de l'avortament, impulsada pel fins ara ministre, per falta de consens. Ruiz-Gallardón ha justificat la decisió perquè no ha "tingut la capacitat de convertir en projecte de llei l'avantprojecte que vam aprovar al Consell de Ministres, tal com va ser el compromís que va adquirir" el govern.

El que ha estat durant prop de tres anys ministre de Justícia creu que "la nova fórmula" com s'articuli la llei de l'avortament no la pot dur a terme qui havia adquirit un compromís "ferm i rotund" amb allò que entenia que era la voluntat del govern espanyol, el PP i els seus votants.

En la roda de premsa de comiat, Gallardón ha agraït la "confiança" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en nomenar-lo i també "el clima de complicitat" de la resta de ministres.

Final a 30 anys de vida política

En la mateixa roda de premsa, Ruiz-Gallardón ha anunciat també que deixa el seu escó al Congrés dels Diputats i abandona la vida política, després de 30 anys d'activitat pública. "Sempre vaig dir que aquest seria el meu últim lloc de responsabilitat en la política, he arribat al final d'una època fascinant de la meva vida, que m'ha donat més del que jo li he donat a ella", ha explicat abans de ressaltar que ha "tingut l'oportunitat d'intentar la transformació de la realitat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut