Palma

Air Berlin denunciarà el republicà Joan Puig a la UE per haver-los acusat de nazis

Air Berlin emprendrà accions legals contra l'exdiputat d'ERC Joan Puig, que va qualificar de "nazi" l'actitud de la companyia, pel rebuig a incloure el català en les comunicacions amb la clientela. L'aerolínia alemanya no està disposada a passar per alt que, divendres passat, Puig va difondre a través del seu blog el logotip de l'empresa acompanyat d'una esvàstica. Air Berlin ha considerat "inacceptable" un episodi que "ha remogut ferides que encara no estan cicatritzades" a la societat alemanya.

Actualitzat

L'exdiputat d'ERC va penjar la imatge corporativa d'Air Berlin i l'esvàstica juntament amb una carta adreçada al director de l'empresa en què lamentava "l'atac inaudit a la llengua catalana". Joan Puig va proposar fer un "'google bombing' contra els nazis d'Air Berlin", que consistiria a difondre la imatge perquè, quan els usuaris fessin una cerca, aparegués en primer lloc el logotip amb l'esvàstica.

Al blog de Joan Puig es continua parlant del tema. L'exdiputat republicà, en un post titulat "Air Goebbels", reclama a Air Berlin que es disculpi i l'avisa que "s'equivoca si segueix les directrius de la premsa 'jihadista hispànica'" i el denuncien. Puig es pregunta "què espera el govern espanyol per defensar la dignitat d'una llengua" i també s'interroga sobre què hauria passat "si l'insult s'hagués fet respecte a l'espanyol".

La polèmica amb Air Berlin ve de l'article del director general de l'empresa, Joachim Hunold, a la revista que es pot llegir als avions de la companyia, en el qual afirma que "el castellà ja no és una llengua oficial" i que "hi ha pobles de Mallorca on els nens ja no parlen el castellà", que és "una llengua estrangera més". Hunold responia així una carta del Govern Balear que l'instava a incloure el català en la comunicació amb la clientela, tenint en compte que opera en un zona on també és llengua oficial.

Ciutadans fa costat a Air Berlin

El grup de Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha donat suport a Air Berlin. El portaveu adjunt al Parlament, José Domingo, ha anunciat que presentaran a la Cambra una proposta de resolució en defensa de l'aerolínia "a causa dels atacs que està rebent d'ERC i de la mateixa Generalitat que presideix José Montilla". Domingo ha considerat "adequada" la decisió d'Air Berlin de denunciar Joan Puig a la Unió Europea per haver inclòs la creu gammada al logotip de l'empresa.

En esclatar la polèmica, Ciutadans també va rebutjar el boicot a Air Berlin promogut per la Plataforma per la Llengua, organisme que, en opinió de C's, vol "imposar el seu model de societat monolingüe des de la intimidació". 
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut