Rabat

Advocats marroquins presenten una querella a l'Audiència Nacional contra el pederasta espanyol indultat pel rei Mohamed VI

Advocats marroquins, membres de l'organització Advocats Sense Fronteres, han presentat una querella criminal davant l'Audiència Nacional contra el pederasta español Daniel Fino Galván, condemnat a 30 anys i indultat pel rei del Marroc.

RedaccióActualitzat
Centenars de marroquins han sortit als carrers de Rabat i d'altres ciutats del Marroc per protestar contra l'alliberament del pederasta espanyol Daniel Fino Galván, que va ser condemnat el 2011 a 30 anys de presó per abusar d'almenys onze nens. Posteriorment va ser indultat pel rei Mohamed VI, a petició del rei Joan Carles, segons va confirmar la Casa del Rei marroquina. Ara, membres de l'organització Advocats Sense Fronteres han presentat una querella criminial contra Galván davant l'Audiència Nacional (AN).

Segons ha declarat al diari "Andalus Press" aquest dissabte, el lletrat marroquí i president de l'ONG, Mohsin Hicham, ha informat que la querella s'interposa davant l'AN perquè s'entén que té potestat de justícia internacional.

Hicham també ha declarat que les autoritats marroquines han comès un "error" en alliberar una persona que ha estat condemnada a 30 anys de presó per haver violat almenys onze nens marroquins.

L'advocat ha anunciat una campanya a Espanya per sensibilitzar els mitjans de comunicació i l'opinió pública espanyola sobre "aquest greu assumpte".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut