Reus

Acord per al transport de fins a 4,4 hectòmetres cúbics d'aigua de pous de Reus a Barcelona

Com a molt tard, el pròxim 1 de juny, començarà el transport d'aigua del Camp de Reus a Barcelona. Així ho han acordat l'Ajuntament de la capital del Baix Camp i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, en un acord a què han arribat els responsables de la regidoria de Medi Ambient, Ernest París, i de la Conselleria, Francesc Baltasar. L'aigua s'extraurà d'onze pous de la demarcació i serà transportada a través de diverses canalitzacions fins al port de Tarragona, des d'on serà traslladada en vaixells cap a Barcelona. La quantitat oscil·larà entre 0,2 i 0,4 hectòmetres cúbics al mes, fins a un màxim de 4,4 hectòmetres cúbics.

Actualitzat

Aquesta quantitat, segons el regidor de Medi Ambient de Reus, suposa "un cabal que respectarà el Pla d'extracció de recursos hídrics del Camp de Tarragona", que preveu una extracció màxima de 6 hectòmetres cúbics a l'any. La infraestructura necessària per portar l'aigua es construirà entre els mesos d'abril i maig.

Els pagesos de la demarcació ja s'han mostrat en contra de la mesura, que asseguren que malmetrà la qualitat de l'aigua. A més, consideren que l'aigua transportada no es farà servir exclusivament per al consum de boca, sinó que també servirà per abastir les indústries i el sector turístic.

Anar al contingut