91 diputats del Congrés fan pinya per demanar la llibertat dels detinguts del 20S

Podem, el PDeCAT, Compromís, el PNB, IU i Bildu se solidaritzen amb la petició d'ERC i mostren la seva "preocupació, indignació i tristesa" pels fets d'ahir

RedaccióActualitzat

El diputat d'ERC Joan Tardà ha utilitzat la seva intervenció d'aquest matí al Congrés dels Diputats per demanar solidaritat amb els càrrecs de la Generalitat detinguts en la macrooperació d'ahir i que siguin posats en llibertat de manera immediata.

 

 

Per fer-ho, Tardà ha repassat la llista dels detinguts, un a un, pronunciant-ne el nom sencer. La petició de Tardà ha estat acollida favorablement per una part dels partits amb representació al Congrés.

Així, a tres quarts d'una, Tardà ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat d'una representació de diputats de Podem, el PDeCAT, Compromís, el PNB, IU i Bildu, formacions que sumen 91 diputats (una quarta part dels 350 que té la cambra baixa). 

Tardà ha dit que ERC i els partits que l'acompanyaven compartien "la preocupació, la indignació i, fins i tot, una certa tristesa" pels fets que van passar ahir a Barcelona, amb els quals entenen que "s'han traspassat totes les línies vermelles".

També ha agraït la resposta solidària en diverses ciutats espanyoles i ha reiterat -en nom de tots- la solidaritat amb els detinguts i la petició que siguin alliberats. La diputada de Podem Lucía Martín González s'ha expressat en el mateix sentit, afirmant que "el que està passant és gravíssim"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut