Pla americà de quatre feligresos de Cristians per la Llibertat amb les firmes que han entregat al Bisbe de Girona aquest 5 de març del 2018 (horitzo…
Pla americà de quatre feligresos de Cristians per la Llibertat amb les firmes que han entregat al Bisbe de Girona aquest 5 de març del 2018 (horitzontal)

900 firmes al bisbe de Girona perquè faci un pronunciament "inequívoc" a favor de l'alliberament dels "presos polítics"

ACN Girona.-Un col·lectiu de cristians ha entregat al bisbe de Girona 900 firmes per demanar-li que faci un pronunciament "inequívoc" a favor de l'alliberament dels "presos polítics". La plataforma anomenada Cristians per a la Llibertat les ha recollit entre els feligresos de quatre parròquies del Baix Empordà. Un dels seus membres, Lluís Molinas, considera que deixar en llibertat Junqueras, Forn i els 'Jordis' no és una qüestió "política" sinó "d'humanitat". Cristians per a la Llibertat creu que la "resposta catòlica" ha d'implicar "posar-se al costat de la llibertat i els drets humans". El col·lectiu ha entregat les firmes al bisbe Francesc Pardo en el transcurs d'una reunió aquest dilluns. En aquesta trobada, Pardo ha assegurat que els "entén" però els ha recordat que el posicionament dels bisbes catalans demanant "una reflexió serena" sobre la situació dels empresonats ja li ha costat "moltes crítiques". La plataforma espera que feligresos d'altres parròquies facin recollides de firmes semblants.

Demanar la llibertat dels presos per convicció catòlica més que no pas política. Aquesta és, en essència, la raó per la qual un grup de feligresos ha intentat convèncer al bisbe de Girona perquè faci un pronunciament públic a favor de l'alliberament d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.La proposta neix després de trobar un "cert consens" entre els parroquians sobre la situació dels presos, tal i com ha explicat Martí Pagès, un dels impulsors. A partir d'aquestes converses, va néixer un grup a través de l'aplicació de missatgeria WhatsApp amb un nom que ha acabat batejant al col·lectiu: Cristians per a la Llibertat.La plataforma aplega a hores d'ara representants de quatre municipis del Baix Empordà: Palafrugell, Regencós, Pals i Mont-ras. Les firmes que han entregat al bisbe de Girona, un total de 867, s'han recollit a la sortida de missa del diumenge. Una rebuda que ha deixat satisfets els impulsors.El manifest demana al màxim representant de la diòcesi un pronunciament "públic, inequívoc i categòric" que "exigeixi" l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. El document admet que sobre la independència de Catalunya "la posició dels catòlics pot ser plural" però creu que, en aquest cas, hi ha en joc "la llibertat o l'exercici dels drets humans". Per aquesta raó, Cristians per a la Llibertat defensa que "la resposta catòlica" s'ha de situar "al costat" d'aquests dos factors.El bisbe els "entén"Quatre representants de Cristians per la Llibertat s'han trobat aquest dilluns amb el bisbe Francesc Pardo. La reunió, celebrada a la seu del Bisbat a Girona, ha durat poc més d'un quart d'hora."El bisbe entén perfectament la situació", ha explicat a la sortida Lluís Molinas. Tot i això, Pardo els ha recordat que, amb les manifestacions fetes fins ara per part dels bisbes catalans, "ja han rebut crítiques".El bisbe de Girona els ha remès al comunicat conjunt dels bisbes catalans del mes passat que demana "una reflexió serena" sobre la presó preventiva dels consellers destituïts i els 'Jordis'. La carta creu que l'alliberament és necessari per "propiciar el clima de diàleg". Cristians per a la Llibertat considera que cal anar més enllà i demana més "contundència" a les veus de la jerarquia catòlica catalana. "Nosaltres demanem la llibertat de gent que tenen criatures", ha insistit Molinas.El bisbe els ha recordat que "l'última paraula" la té el jutge i s'ha de "pregar" perquè "ell i qui l'envolta" ho entenguin. Precisament, el col·lectiu decidirà si envia les signatures recollides al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena com a mesura de pressió.Els impulsors de Cristians per a la Llibertat admeten que han rebut peticions de feligresos d'altres parròquies que volien donar suport al manifest. Martí Pagès assegura que en aquests casos els han animat a organitzar-se i recollir firmes amb peticions semblants. Per ara, però, "no els consta" que hi hagi altres actuacions en marxa.

Anar al contingut