900 euros de multa per al conductor que va matar una nena de 4 anys a Bonmatí
El conductor que va atropellar mortalment una nena a Bonmatí, arribant aquest 18 de maig del 2016 als jutjats escortat pels Mossos d'Esquadra (Horitzontal)

900 euros de multa per al conductor que va matar una nena de 4 anys a Bonmatí

L'home va fugir del lloc dels fets i va donar positiu al control d'alcoholèmia

Redacció/ACNActualitzat

Condemnat a 900 euros de multa i a tres mesos de retirada de carnet el conductor que va matar una nena de 4 anys a Bonmatí, a la Selva, el maig del 2016.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular demanaven una pena de 4 anys de presó i 6 de retirada de carnet com a autor d'un delicte d'homicidi imprudent greu, conducció temerària i lesions.

Finalment, l'han condemnat per un delicte consumat d'homicidi per imprudència menys greu.

La sentència del jutjat penal 5 de Girona determina que l'acusat, Alejandro Abadía, es va distreure al volant perquè estava apujant la finestra, i que no hi ha proves que conduís de manera temerària ni anés begut quan va provocar l'accident.

Una marca a la GI-532 indicant el lloc de l'atropellament mortal a Bonmatí l'any 2016 (Casademont L.)

El jutjat diu que és "perfectament possible" que l'home hagués pres whisky quan va arribar a casa seva després de fugir del lloc. I que per això, quan els Mossos el van detenir, va donar positiu a la prova d'alcoholèmia.

Tal com ha avançat el Diari de Girona, la sentència condemna l'home per homicidi imprudent amb l'atenuant de dilacions indegudes.


Atropellament mortal

El conductor va atropellar la nena i la seva mare quan caminaven pel voral de la GI-532, juntament amb dos dels germans de la petita. L'home, que ara té 44 anys, va estar un mes en presó provisional.

La sentència recull que, després d'atropellar mare i filla, l'acusat va aturar el vehicle i va baixar del cotxe. Però que va marxar del lloc després que el germà de la nena li donés dos cops de puny a la cara i el fes caure a terra.

Després el conductor va anar fins a casa seva, a Bescanó, i va beure whisky, segons el jutjat. Va donar una taxa de 0,56 mg/l (a la primera lectura) i de 0,55 mg/l (a la segona).

La sentència es pot recórrer davant l'Audiència de Girona en un termini de deu dies.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut