Akron, Ohio, Estats Units

90 trets: un vídeo mostra com 8 policies maten un noi negre desarmat a Ohio

Va passar després d'una persecució policial per una infracció de trànsit, i els policies s'han justificat dient que el jove, de 25 anys, era "una amenaça mortal"

Redacció / AgènciesActualitzat

Fa una setmana Jayland Walker, un jove negre de 25 anys, va ser mort per la policia a la ciutat d'Akron, a Ohio, als Estats Units, després que cometés una infracció lleu de trànsit.

Vuit agents van disparar-li uns 90 trets, i al seu cos hi van trobar més de 60 ferides de bala, un cas que ha tornat a aixecar protestes ciutadanes contra la violència policial.

Aquest diumenge la policia de la ciutat ha fet públics els vídeos de les càmeres dels uniformes dels agents, que mostren com el van cosir a trets en pocs segons:

Va passar la nit del diumenge 26 de juny al dilluns 27 poc després de la mitjanit: una patrulla va voler aturar Walker després que cometés una infracció de trànsit, i ell va fugir en cotxe.

Va començar una persecució d'uns minuts, després de la qual el jove va sortir del cotxe i va intentar fugir corrent, però els policies eren molt a prop i el van abatre a trets.


"Una amenaça mortal", segons la policia

Va ser quan ja era a terra que va rebre el gruix dels trets, amb tots els policies disparant-li des de totes bandes.

La policia va assegurar que Walker els havia disparat des del cotxe i que la manera en què va actuar els va fer pensar que era "una amenaça mortal" per a ells, però la família ha negat que hagués disparat cap tret.

Quan va fugir a peu no duia cap pistola, però la policia assegura que en va trobar una al cotxe. Tots els agents implicats han estat suspesos de feina mentre s'investiga el que va passar.

Fotograma del vídeo policial que mostra una pistola al cotxe de Jayland Walker, el 27 de juny a Akron, a Ohio (Reuters)

Imatges "brutals"

El cas el va fer públic divendres l'advocat de la família, Bobby DiCello, avançant que la policia divulgaria les imatges de les càmeres policials.

Segons DiCello, que va ser qui va explicar que al cos de Walker hi havien trobat més de 60 ferides de bala, ho va fer per preparar la comunitat negra de la ciutat de la "brutalitat" de les imatges, i va demanar calma.

L'advocat Bobby DiCello mostra una fotografia de Jayland Walker, el 30 de juny a Akron, Ohio (Reuters)

Ja hi havia hagut protestes a la ciutat en dies anteriors, però després que tothom hagi pogut veure els vídeos les manifestacions han estat més concorregudes.

Protestes pacífiques

En concret, aquest diumenge han estat centenars les persones que s'han manifestat pels carrers d'Akron reclamant justícia.

Manifestants protestant per la mort de Jayland Walker, aquest diumenge a Akron, a Ohio (Reuters)

En previsió de possibles aldarulls, la policia de la ciutat ha protegit la seva seu amb maquinària pesant, però les manifestacions han estat completament pacífiques.

La ciutat de LeBron James

Akron és una ciutat d'uns 200.000 habitants pocs quilòmetres al sud de Cleveland, la ciutat més gran de l'estat d'Ohio.

Potser el ciutadà més il·lustre d'Akron és el jugador de bàsquet i estrella de l'NBA LeBron James, que ha lamentat el succés a Twitter limitant-se a dir que resa per la seva ciutat:

La mort de Jayland Walker s'afegeix a la llarga llista de ciutadans negres dels EUA morts a mans de la policia que han aixecat grans protestes perquè s'han interpretat com una mostra clara de racisme institucional.

La campanya #BlackLivesMatter (les vides negres importen) ha canalitzat les protestes des del cas de George Floyd, ofegat per un policia de Minneapolis el maig del 2020.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsRacisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut