La baralla entre els convidats a la comunió i els guàrdies civils va passar davant d'aquest bar
Algesires

9 guàrdies civils agredits a Algesires per 40 persones que celebraven una comunió

RedaccióActualitzat

Nou agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil van ser agredits dissabte per un grup de persones que celebraven una comunió a Algesires.

Segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil, el succés va passar a les sis de la tarda, quan dos sergents i set membres del GAR, que estaven fora de servei, van sortir de dinar del restaurant La Esquinita del barri del Rinconcillo d'Algesires.

Quan els 9 agents es dirigien en cotxe cap a la platja, es van trobar que el carrer estava tallat per un grup de persones que celebraven una comunió. En aquell moment, segons fonts policials, els guàrdies civils van demanar que els deixessin passar, però els assistents a la festa s'hi van negar i van començar una baralla.

Segons les mateixes fonts, una quarantena de persones dels que celebraven la comunió els van agredir amb ampolles de vidres i bats de beisbol. A més, també els van colpejar i els van donar diverses puntades de peu.

Un dels guàrdies civils van decidir fer ús de la seva arma reglamentària i va disparar tres trets a l'aire fins que va fer fugir els agressors.

Diverses dotacions policials van acudir al lloc de la baralla per controlar la situació. Els guàrdies civils es van desplaçar amb els seus mitjans fins a un centre sanitari, on els van atendre de "diverses ferides".

La policia no ha informat que s'hagi fet, de moment, cap detenció.

L'Associació Espanyola de Guàrdia Civils (AEGC) ha acusat al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido de "mirar cap a una altra banda" després de l'agressió als nou guàrdies civils. L'AEGC recorda que els agredits "són companys que estan de reforç ocasional a Cadis" i denuncien que els agressors són "perillosos delinqüents". Reclamen que es reforci la zona amb més efectius policials.

L'incident té diverses semblances amb els fets d'Altsasu de la matinada del 15 d'octubre del 2016.

Justament ara s'ha jutjat a l'Audiència Nacional vuit joves de la població navarresa acusats d'un delicte de terrorisme després d'una baralla en un bar amb dos guàrdies civils i les seves parelles. Encara no hi ha sentència, però la fiscalia manté l'acusació per delictes de terrorisme i demana penes d'entre 12 i 62 anys de presó.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut