Passeig Marítim de la Barceloneta aquest dissabte (EFE/Marta Pérez)
Passeig Marítim de la Barceloneta aquest dissabte (EFE/Marta Pérez)

87 morts a Espanya per coronavirus en 24 hores, la xifra més baixa des de fa dos mesos

Significatiu descens en la xifra de víctimes diàries i de nous infectats per coronavirus les últimes 24 hores

Actualitzat

Les morts diàries per coronavirus a Espanya continuen reduint-se i han baixat fins a les 87 persones en les últimes 24 hores. Així ho ha comunicat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, als presidents autonòmics durant la reunió telemàtica d'aquest diumenge.

Per segon dia consecutiu parlem de la xifra més baixa des que es va declarar l'estat d'alarma, amb 15 defuncions menys que dissabte. En paral·lel, el nombre de positius confirmats per PCR també es redueix significativament: 421 nous casos -i una taxa d'increment del 0,18%- en comparació amb els 539 de dissabte.

L'evolució a la baixa de la pandèmia del coronavirus ja es va fer evident amb les dades que va presentar el departament de Salut. Després de dos dies amb un augment del nombre de casos, els contagis nous queien aquest dissabte fins als 225. 

El dia que es va decretar l'estat d'alarma es va comptabilitzar un augment de 152 morts per coronavirus a tot Espanya. Després d'un descens a 21 morts les 24 hores següents, la xifra va seguir incrementant-se, amb fluctuacions. El dia amb més morts en la sèrie històrica va ser el dijous 2 d'abril, amb 950 morts.

Des de llavors el nombre de morts diaris ha anat baixant progressivament, amb alguns repunts puntuals, fins a caure per sota dels 100 aquest diumenge.

En total, des de l'inici de la pandèmia per la Covid-19 s'han registrat 27.650 morts i 231.350 contagis arreu de l'estat espanyol.

Les UCI ja no estan tan saturades com en el pic de la pandèmia i, en alguns hospitals, els llits els ocupen majoritàriament malalts amb altres patologies i no malalts de la Covid-19. Això ha permès que es pugui avançar en el pla de desescalada del confinament. Demà dilluns passaran a la fase 2 quatre illes: Formentera, i les canàries El Hierro, La Gomera i la Graciosa.

Està previst que, una setmana més tard, dilluns 25 de maig entrin en aquesta fase 2 les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i l'Aran:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut