Els Mossos han carregat contra el manifestants de la casa Buenos Aires de Vallvidrera (CCMA)
Barcelona

Tensió a Vallvidrera pel desallotjament de la Casa Buenos Aires

S'ha mantingut una protesta fins a la nit que els Mossos han dissolt amb càrregues després que uns manifestants han intentat tornar a entrar a l'edifici

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquesta nit per dissoldre un centenar de manifestants que protestaven pel desallotjament de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera, aquest dimecres al matí. Malgrat que la policia ha carregat en dues ocasions per evitar que entressin a la finca, alguns ho han aconseguit. Després els Mossos els han desallotjat. No hi ha hagut detinguts.

La Casa Buenos Aires és un edifici modernista propietat de la congregació dels Pares Paüls que un grup de joves va ocupar fa un any i mig per evitar que s'hi fes un hotel de luxe.

El desallotjament, que s'ha fet malgrat que l'Ajuntament està tramitant un canvi d'ús de l'immoble, ha provocat les protestes de l'alcaldessa, Ada Colau.

 

Aquest dimecres a mig matí agents dels Mossos han portat a terme el desallotjament de manera ràpida. Posteriorment a la plaça de Vallvidrera, una cinquantena de veïns protestaven per l'actuació policial.​

Els manifestants han convocat una manifestació a les set del vespre per donar suport a l'espai ocupat.

 

Cap a les onze del matí, un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra, amb més d'un centenar d'efectius, ha arribat a l'edifici modernista. Hi han entrat pel jardí, saltant per les finestres.

Els Mossos han entrat per un balcó per fer el desallotjament de la Casa Buenos Aires (CCMA)

A diferència de fa uns quinze dies, quan també la van intentar desallotjar sense èxit, aquest cop els Mossos s'han trobat poca resistència.

Una de les ocupants, que era a dins en el moment del desallotjament, ha explicat als micròfons de Catalunya Ràdio: "Han vingut amb un dispositiu enorme per a una casa on érem quatre persones i ho han trencat".


Fonts policials asseguren que actuen per ordre del jutjat número 8 de Barcelona.

JxCat, ERC, CatECP i la CUP volien que el Parlament s'oposés al desallotjament

El desallotjament arriba l'endemà que, al Parlament, la portaveu de la casa ocupada, Eulàlia Castelló, demanés frenar el desallotjament. Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú-Podem i la CUP van mostrar el seu rebuig al desallotjament i van instar el govern i l'Ajuntament de Barcelona a mediar amb la propietat.

Ho han fet amb una proposta de resolució que han entrat a registre i que, segons Castelló, representa "un compromís" de les quatre formacions de "fer-se càrrec" de la situació que viu el barri.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut