Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

82 nenes són forçades a casar-se cada dia a l'Iran per tradició o diners

La llei iraniana situa als 13 anys l'edat mínima per al matrimoni, però amb un permís del tutor o un tribunal es pot fer abans

Actualitzat
TEMA:
Menors

Més de 12 milions de nenes d'arreu del món són obligades, cada any, a casar-se abans de fer els 18 anys, segons l'associació Girls Not Brides.
L'Iran és un dels països on el matrimoni forçat de nenes s'ha convertit en un problema estructural per raons de tradició o econòmiques. El mateix govern iranià reconeix que cada any són forçades a casar-se 30.000 nenes menors de 14 anys, 82 casaments cada dia. 

 

 

A l'Iran se celebren cada any desenes de milers de matrimonis infantils malgrat les greus conseqüencies físiques i psicològiques de les quals són víctimes aquestes nenes.

 

És el cas de la Sahar Bandani, que té uns 30 anys i ja és àvia. La van casar quan era una nena.

"Em vaig casar als 8 anys i mig, i quan en tenia 10 vaig tenir la meva filla. Després he tingut problemes i he hagut de prendre tranquil·litzants."

Va deixar la seva filla amb els seus pares, i aquests la van casar amb 13 anys sense que la Sahar pogués impedir-ho. No coneix el seu net perquè va trencar amb la família.

Raons tradicionals i econòmiques

La Sahar és de Zahedan, a la província meridional de Sistan i Balutxistan, una de les més pobres i conservadores de l'Iran. En el seu cas, la causa del matrimoni infantil no van ser els diners, sinó una cultura molt tradicional i una interpretació rigorosa de la xaria, la llei islàmica.

El govern de l'Iran xifra en 30.000 els casaments anuals de menors de 14 anys i reconeix que els préstecs als nuvis poden fomentar-los.

La Mariam Rostaní ho ha pagat car. Està intentant superar la seva addicció a l'heroïna i al cristall.

"Els meus pares es van divorciar i la meva madrastra em va casar amb 13 anys. Jo no sabia què era el matrimoni i de seguida vaig tenir una filla."

Tant la Mariam com la Sahar van ser empeses pels seus marits i metges de capçalera cap als tranquil·litzants i les drogues per aguantar maltractaments i una situació que les desbordava.

 

Actualment la llei marca una edat mínima per al matrimoni de 13 anys per a les noies -que abans era de 9- i de 15 per als nois, però és possible saltar-se la norma amb el permís del tutor i d'un tribunal. Aquesta excepció, escrita per aconseguir el vistiplau del Consell de Guardians, l'òrgan supervisor, obre la porta als matrimonis a qualsevol edat

 

 

ARXIVAT A:
Menors Iran Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut