8.000 parats menys a Catalunya, una davallada rècord en un mes de novembre

Es tracta de la xifra més baixa d'aturats en un mes de novembre des del 2008 i és el novè mes consecutiu de baixada, cosa que no havia passat mai

RedaccióActualitzat

L'inici de la campanya de Nadal, que sempre suposa un impuls a la contractació, ha contribuït a la baixada de l'atur del mes de novembre.

A Catalunya, van sortir de les llistes de l'atur més de 8.100 persones, i la xifra total d'inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya va quedar en prop de 370.000. Són 114.000 menys que fa un any i la xifra més baixa des del juliol del 2019.

També és el novè mes consecutiu que l'atur baixa, cosa que no havia passat mai; una reducció del 23,71% respecte al novembre del 2020 --en plena segona onada de la pandèmia-- i rècord en un mes de novembre.

Aquest descens, a més, ha anat de la mà de la recuperació de l'activitat econòmica: s'han fet més de 280.000 contractes de feina, per bé que la gran majoria són temporals.

L'atur ha baixat sobretot a la demarcació de Barcelona, i ho ha fet en tots els sectors però especialment al de serveis, que inclou activitats com el comerç i la restauració.

 

Rècord d'afiliacions a l'Estat

Pel que fa al conjunt d'Espanya, la xifra total de parats també cau fins als 3.182.000 persones, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social. Es tracta de la xifra més baixa d'aturats en un mes de novembre des del 2008. L'atur cau, per novè mes consecutiu, i ho fa en tots els sectors.

Pel que fa al nombre d'afiliats, creix a tot l'Estat, especialment en el comerç, fins a superar els 19.770.000 nous treballadors. Es tracta del nivell d'afiliació més alt registrat en tota la sèrie històrica.

 
ARXIVAT A:
AturEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut