80 xefs Michelin es comprometen a convertir en sostenibles les seves cuines
Volen crear un model que eviti malmetre menjar i recursos i que tothom pugui fer-se seu
Aquest dilluns s'ha fet a Barbate, a Cadis, una trobada d'una vuitantena de cuiners de restaurants que en conjunt sumen més de 70 estrelles Michelin.
Entre els cuiners, Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall i Andoni Luis Aduriz. També hi han participat representants d'entitats ambientalistes i d'empreses alimentàries.
El motiu: comprometre's a adaptar les seves cuines per evitar que s'hi malmeti menjar i recursos.
Reutilitzar, reciclar, separar
La trobada l'ha promoguda el cuiner Ángel León, que proposa crear un model de "reutilització, reciclatge i separació" dels residus que generen els restaurants.
L'objectiu és reduir el consum d'aigua, energia i recursos no imprescindibles. Per aconseguir fixar aquest model, tots els participants s'han compromès a impulsar una plataforma.
Aquesta plataforma ha de servir per pressionar administracions i empreses perquè s'adaptin al model i també fomentar que tothom se'l faci seu a casa.
"Despesca"
La trobada s'ha completat amb una sessió de "despesca", una forma tradicional de pesca de Cadis, que consisteix a capturar peix que abans s'ha fet entrar en unes marismes artificials:
Importante y emotiva jornada hoy en #Despesques2019.
Alvaro Muñoz (@alrebalaje) September 16, 2019
@angel_leon_aponiente, su memorable equipo de @aponiente_angel_leon y un sinfín de profesionales han mostrado su compromiso a la hora de afrontar nuevos retos sobre sostenibilidad ambiental en el sector de la restauración. pic.twitter.com/fcIA5tsGtN
- ARXIVAT A:
- GastronomiaSostenibilitat