"Retrat d'un artista (Piscina amb dues figures)"
"Retrat d'un artista (Piscina amb dues figures)"

80 milions per una pintura de Hockney, rècord de preu d'un artista viu

RedaccióActualitzat

El pintor britànic David Hockney, de 81 anys, s'ha convertit en l'artista viu més cotitzat del món. El "Retrat d'un artista (Piscina amb dues figures)", pintat el 1972 per Hockney, s'ha venut en una subhasta de Christie's per més de 90 milions de dòlars, més de 79 milions d'euros, un preu rècord mundial per un artista viu, segons ha informat la casa de subhastes.

El preu inicial de la peça era de 18 milions de dòlars, 15,7 milions d'euros, però ràpidament el preu s'ha enfilat i ha superat el rècord anterior, que havia aconseguit la pintura "Balloon Dog (Orange)", una peça de Jeff Koons que es va vendre per 58 milions dòlars, més de 50 milions d'euros el 2013.

De fet, la pintura de Hockney, descrita pels especialistes com una "obra mestra", es va vendre en menys de 10 minuts.

Aquesta obra es va poder contemplar l'any passat en una exposició que portava el nom de l'artista i que es va celebrar a la Tate Britain de Londres al febrer, abans de visitar el Centre Georges Pompidou a París i el Museu Metropolità de Nova York.

"Retrat d'un artista (Piscina amb dues figures)"

Aquest artista del Pop Art havia abandonat la pintura el 1971 quan va tornar als pinzells l'any següent, data en què es va pintar el quadre. Es tracta d'una peça de gran format, de 2 metres d'alt per 3 d'ample. Correspon al "clímax" dels dos temes més famosos del britànic, les piscines i el doble retrat on interactuen dues persones.

L'home que apareix dret és l'examant i musa de David Hockney Peter Schlesinger, que va ser un dels seus estudiants a la UCLA University de Los Angeles. La seva relació va durar de 1966 a 1972.

La pintura es va fer el 1972 a mesura que la seva aventura acabava, i el nedador podria ser el nou amant de Peter.

Artista prolífic, David Hockney continua pintant cada dia. "Això és tot el que vull fer avui, a la meva edat", va dir en una entrevista del 2015 a Channel 4:

"Això és tot el que m'interessa, realment. Quan pinto, sento que tinc 30 anys. És només quan deixo de sentir la meva edat."

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut