El fum causat per l'explosió, visible des de l'exterior de l'aeroport. (Foto: Reuters)
El fum causat per l'explosió, visible des de l'exterior de l'aeroport. (Foto: Reuters)
Bulgària

8 morts i una trentena de ferits en un atemptat en un bus ple de turistes israelians a Bulgària

Les víctimes mortals són, segons ha confirmat el ministre de l'Interior búlgar, sis turistes israelians i el conductor búlgar, a més del terrorista suïcida. La deflagració ha tingut lloc a l'aeroport de la ciutat de Burgas, a la costa del mar Negre.

RedaccióActualitzat
Vuit persones han mort i una trentena més han resultat ferides en un atemptat suïcida en un autobús que duia turistes israelians a Bulgària. Les víctimes mortals són, segons ha confirmat el ministre de l'Interior búlgar, sis turistes israelians i el conductor búlgar, a més del terrorista suïcida.

La deflagració ha tingut lloc a l'aeroport de la ciutat de Burgas, a la costa del mar Negre, i el foc ha afectat també dos autocars que hi havia aparcats a la terminal. A l'autobús, que en aquell moment estava ple, hi viatjaven una quarantena de turistes. El ministre ha explicat que les càmeres de vigilància de l'aeroport mostren el kamikaze que, vestit amb bermudes i carregat amb una motxilla, no es distingia en res dels turistes entre els quals es va barrejar.

El ministre ha assegurat que ara intenten identificar l'atacant suïcida, a qui han trobat un permís de conduir fals expedit als Estats Units. També ha dit que les autoritats búlgares no havien rebut cap indicació sobre un pròxim atac terrorista al país. En les pròximes hores, els turistes afectats volaran de tornada cap a Israel.

El president búlgar, Rosen Plevneliev, i el primer ministre, Boiko Borisov, s'han desplaçat al lloc dels fets. Aquest atemptat ha coincidit amb el 18è aniversari de l'atemptat contra l'Associació Mutual Israeliana de Buenos Aires, que va causar 85 morts.

Israel apunta l'Iran com a culpable

Minuts després de l'atemptat, les autoritats israelianes han fet una reunió d'emergència sobre l'atemptat. La portaveu del Ministeri d'Exteriors, Ilana Stein, ha explicat que "responsables de diverses agències de seguretat i intel·ligència estan reunides per analitzar els fets i prendre decisions".

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assenyalat l'Iran com a responsable de l'atac. "Totes les pistes porten a l'Iran", ha afirmat Netanyahu en un comunicat, i ha afegit que "Israel reaccionarà amb determinació davant del terrorisme iranià".
Anar al contingut