Els joves toleren més la corrupció
Els joves toleren més la corrupció
Barcelona

Els joves d'entre 18 i 29 anys són els més indulgents amb la corrupció

Segons el baròmetre de l'Oficina Antifrau, 8 de cada 10 catalans perceben la corrupció com un problema molt o bastant greu

RedaccióActualitzat

El 81,3% dels catalans consideren que la corrupció és un problema molt o bastant greu, segons l'últim baròmetre de l'Oficina Antifrau. L'estudi també assegura que els joves d'entre 18 i 29 anys són els més tolerants amb la corrupció.

El director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, s'ha mostrat preocupat, aquest dimarts, per la percepció dels joves sobre aquest fenomen, que atribueix en part a una crisi de valors: "És un fracàs social terrible. Els han ensenyat que això és una manera d'estar en aquesta societat."

Entre les dades que demostren aquesta posició dels joves, més indulgent amb la corrupció, hi ha el fet que un 9,4 per cent dels enquestats creu bastant o molt acceptable el tracte de favor d'un polític cap a empreses que donen suport al partit, enfront del 3,7 per cent del conjunt dels sondejats.

 

El cas Bankia, amb Rodrigo Rato al capdavant, un dels afers de corrupció més famosos a l'estat espanyol

 

No pagar al metro ho consideren acceptable gairebé 2 de cada 10 joves. Tampoc veuen conductes corruptes en l'acceptació de regals d'una empresa per part de càrrecs públics (30,2% respecte el 20,8% del total), o en el fet de dedicar temps de treball a activitats electorals, o que un metge faci un viatge pagat per un laboratori farmacèutic.

 

Notícia relacionada: "Campanya als instituts perquè els joves d'avui no siguin els corruptes de demà"

 

Per gènere, les dones tenen més percepció de corrupció que els homes. Fins a un 76% de les enquestades creuen que n'hi ha bastanta o molta, mentre que només ho considera un 67,5% dels homes.

Segons el baròmetre d'aquest any, un 54% dels ciutadans creuen que els polítics són poc o gens honestos. Tot i això, el 23,5% dels enquestats continuarien votant un partit afectat per casos de corrupció si durant el seu mandat es redueix l'atur i millora l'economia.

 

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut