Barcelona

8 anys de presó per a l'exprofessor de l'escola Vedruna de Gràcia per abús a menors

L'acusat va abusar de tres menors de 14 anys quan era monitor de l'agrupament escolta Mas Guinardó i va aconseguir fotos d'alumnes despullats quan impartia classes a l'escola Vedruna

L'exprofessor d'informàtica de l'escola Vedruna Gràcia de Barcelona accepta una condemna de 8 anys de presó, 8 d'inhabilitació per treballar amb menors i 14 de llibertat vigilada després de reconèixer que va abusar de 4 menors d'edat. Això, segons la sentència a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio.

El van detenir el gener del 2018 acusat de diversos delictes d'abusos sexuals i per elaboració de pornografia infantil.

Els fets més greus els va cometre entre el 2011 i el 2013, quan va abusar de dues nenes i un nen de 13 i 14 anys mentre era monitor de l'agrupament escolta Mas Guinardó. En un dels casos, aquests abusos s'haurien allargat en el temps perquè l'ara condemnat va mantenir la relació amb el menor.

Aquests menors van denunciar els fets l'any 2015, quan l'home ja treballava com a professor d'informàtica i religió a l'escola Vedruna de Gràcia. Aquell any, els Mossos el detenen i li intervenen el material informàtic que tenia al seu ordinador, en diversos CD i al telèfon mòbil. Al seu telèfon mòbil, hi troben centenars d'imatges de nens i nenes mig despullats o despullats i en diferents actituds.

El 2017 va arribar al jutjat el resultat de l'estudi policial de tots els arxius informàtics comissats a casa de l'ara condemnat. Les fotos eren de vuit joves de l'agrupament escolta i de deu exalumnes de l'escola Vedruna de Gràcia.

El professor va comunicar la investigació oberta pels Mossos a la direcció del centre educatiu, que no va prendre cap mesura, fent prevaler la presumpció d'innocència, ja que va sortir en llibertat sense cap mesura cautelar.

Ara, la sentència també el condemna perquè al 2013, quan ja era docent de la Vedruna, va copiar al seu ordinador les fotos de 7 alumnes menors als quals havia donat instruccions perquè es fessin fotos despullats o mig despullats.​

L'acusat hauria reconegut els fets i les parts han arribat a un acord perquè indemnitzi les víctimes amb 92.000 euros les deu víctimes.  La Fiscalia inicialment li demanava 40 anys de presó i 20 de llibertat vigilada.

La sentència també el condemna per delinquir contra la seva família política. En el moment dels fets, el seu cunyat, que també era alumne de l'escola Vedruna, va patir abusos de l'acusat durant els caps de setmana a la segona residència de la família. I hauria comès un delicte contra la intimitat de la seva cunyada perquè hauria sostret fotografíes íntimes que la noia tenia al seu ordinador personal.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Judicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut