8 anys de presó a la cúpula d'Ausbanc per extorsionar bancs, però no la infanta

Vuit anys de presó per a Luis Pineda i quatre per a Miguel Bernard, de Manos Límpias, per extosionar bancs i empreses a canvi d'evitar accions judicials i campanyes de descrèdit

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat els dirigents d'Ausbanc i Manos Limpias, Luis Pineda i Miguel Bernad, per haver extorsionat diversos bancs i empreses per evitar accions judicials o campanyes de descrèdit.

Al president d'Ausbanc, Luis Pineda, l'Audiència el condemna a vuit anys de presó, i per al secretari general del pseudosindicat Manos Limpias, Miguel Bernard, la condemna és de quatre anys de presó pel mateix motiu.

L'Audiència considera que Pineda i Bernad van demanar durant anys diners a entitats bancàries i empreses a canvi de retirar o no presentar denúncies contra elles. 

La sentència també estableix que els dos acusats hauran d'indemnitzar amb més de sis milions d'euros les companyies afectades. La meitat d'aquestes indemnitzacions són per al BBVA i Liberbank.

En canvi, l'Audiència Nacional absol de tots els delictes l'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete. Tal com es recull en la sentència, la secció quarta de Penal, que ha jutjat el cas, no aprecia que l'advocada exercís "un clima de pressió" perquè s'acceptés l'oferta de retirar l'acusació particular de Manos Limpias contra Cristina de Borbó en el judici del cas Noos a canvi de dos o tres milions d'euros.

 

 

ARXIVAT A:
Audiència Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut