8.000 euros per entrar a Espanya: 47 detinguts per traficar amb persones via Gibraltar (EFE)

8.000 euros per entrar a Espanya: 47 detinguts per traficar amb persones via Gibraltar

La policia ha detingut 3 persones a Gibraltar i 44 a Espanya

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut 47 persones per traficar amb persones procedents del Marroc que travessaven clandestinament l'estret de Gibraltar cap a Espanya amb documents falsos.

L'organització il·legal operava en cinc països europeus i en divuit províncies espanyoles, i hauria obtingut beneficis de més d'un milió d'euros, segons els investigadors. Falsificaven la documentació i aconseguien visats per als immigrants que, una vegada arribaven a Gibraltar, travessaven la frontera amb Espanya de manera clandestina.

 

Ha estat una operació conjunta amb la Policia Reial de Gibraltar i coordinada per l'Europol.

 


 

Com actuaven

L'organització cobrava a cada migrant entre 7.000 i 8.000 euros pel visat. Si necessitaven allotjament temporal, o un trasllat cap a un altre país, se li sumaven entre 500 i 700 euros més. La majoria dels seus clients provenien del Marroc.

Un cop els immigrants obtenien el visat, l'organització els traslladava en avió a Gibraltar, des d'on passaven a la Línea de la Concepción, a Cadis, sempre durant la nit.

La policia ha detingut 3 persones a Gibraltar i 44 a Espanya. Totes elles estan acusades de pertinença a organització criminal i tràfic de persones.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut