700 km en 15 dies per donar a llum: documenten el viatge del tauró martell femella
Taurons martell fotografiats a l'illa de Darwin, al nord de les Galápagos (EFE)

700 km en 15 dies per donar a llum: documenten el viatge del tauró martell femella

És una espècie en perill d'extinció, i fins ara es desconeixia quines migracions fan per tenir les cries

Josep Maria CampsActualitzat

Investigadors de les illes Galápagos han aconseguit per primera vegada fer el seguiment dels taurons martell femella embarassades en el seu viatge per tenir les cries.

Ho han fet col·locant-los transmissors per satèl·lit, que han documentat un viatge migratori de 700 quilòmetres des d'aquestes illes de l'Equador fins a l'illa del Coco, de Costa Rica.

Aquesta illa encara és lluny de terra ferma, a més de 500 quilòmetres de Costa Rica, i l'animal detectat continuarà el viatge fins a la costa per buscar un lloc on donar a llum.


Omplir un buit de coneixement

És el que preveu Pelayo Salinas, biòleg marí de la Fundació Charles Darwin de les Galápagos, que lidera la recerca i que creu que les femelles busquen la protecció de les badies amb manglars:

"Actualment no tenim ni idea d'on van a parir els seus nadons els milers de femelles embarassades que s'agrupen cada any al voltant de les illes Darwin i Wolf al nord de les Galápagos."

"Aquest estudi té com a objectiu aportar una mica de llum a aquest greu buit de coneixement sobre la història de la vida d'aquesta espècie en perill crític."


15 femelles amb transmissors

Fa un mes la Fundació Charles Darwin va informar de la posada en marxa d'aquest projecte, en què han col·locat transmissors via satèl·lit a 15 femelles embarassades.

Això ha permès verificar el seguiment d'un dels exemplars, que ha fet els 700 quilòmetres fins a l'illa de Coco en 15 dies, a un ritme de 50 quilòmetres diaris.

Protegir el viatge dels animals

L'objectiu de la recerca és conèixer les rutes que fan servir per tenir les cries per poder protegir-les durant el viatge.

El tauró martell és una espècie que viu en aigües tropicals, i està inclosa a la Llista Vermella d'espècies amenaçades de la IUCN, la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.


 

ARXIVAT A:
Biodiversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut