Màquina expenedora de bitllets
En números absoluts, el deute més elevat el té Catalunya

7 de cada 10 euros que deu Catalunya els deu a l'Estat

La resta del deute està en mans de bancs i mercats financers

RedaccióActualitzat

L'endeutament de les administracions públiques, amb l'excepció dels ajuntaments, continua augmentant. Segons les dades del Banc d'Espanya, tant el deute de l'administració de l'Estat com el de les autonomies va pujar l'any passat un 4%.

En el cas de les comunitats autònomes, el País Valencià continua sent la més endeutada en relació amb el seu PIB, seguida de Castella-la Manxa i Catalunya.

En números absoluts, el deute més elevat el té Catalunya: gairebé 78.000 milions d'euros. D'aquests, 7 de cada 10 els deu a l'Estat pels crèdits del FLA i de pagament a proveïdors. La resta del deute està en mans dels bancs i dels mercats financers.

Precisament, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va tancar aquest dimarts la porta a qualsevol mena de quitança del deute autonòmic. Sí que es va mostrar partidari, en canvi, d'una reestructuració, de millorar-ne les condicions per fer-lo més assumible.

L'endeutament autonòmic s'enfilava, a finals de l'any passat, als 288.000 milions d'euros. Gairebé el 60% estava en mans de l'Estat.

En conjunt, el deute de totes les administracions públiques va baixar lleugerament, fins al 98,3%, gràcies al millor comportament dels ajuntaments, que el van reduir significativament.

ARXIVAT A:
Finançament autonòmic
Anar al contingut