El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, aquest dimecres al programa "Els matins", de TV3
Sant Joan Despí

7,5 milions més per als centres especials per l'augment del salari mínim

Ho ha anunciat el conseller de Treball i Afers Socials, que ha criticat el govern Sánchez per no preveure les "derivades" per als centres on treballen discapacitats intel·lectuals

Josep Maria CampsActualitzat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat destinarà 7,5 milions d'euros extres per subvencionar els centres especials de treball.

Aquests centres, que donen feina fonamentalment a discapacitats intel·lectuals, no poden fer front a l'augment del salari mínim interprofessional decretat pel govern espanyol.

Entrevistat al programa "Els matins", de TV3, El Homrani ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez no ha previst aquest problema, i que la Generalitat augmentarà la seva part, que era de 35 milions.

"A aquests 35 milions d'euros hi sumem 7,5 milions, que és el mateix percentatge que puja el salari mínim. És a dir, assumim la responsabilitat, i encara que l'Estat no està assumint la seva, nosaltres, amb els fons propis, incrementem el mateix percentatge que incrementa el salari mínim."

Notícia relacionada - El salari mínim de 900 euros: beneficis i riscos

85 milions en total fins ara

El conseller ha explicat que fins ara tenia un pressupost de 85 milions d'euros per subvencionar aquests centres, dels quals 50 venen de la Conferència Sectorial Estatal.

El Homrani ha precisat que els 7,5 milions només són la part proporcional de la Generalitat, i que, de la resta de pujada del salari mínim, que ha passat de 735 a 900 euros, se n'ha de fer càrrec l'administració central.

El conseller ha criticat la Conferència Sectorial perquè, ha assegurat, no té previst abordar aquest problema en la reunió que han de fer al febrer.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut