7.300 milions de multa a Johnson & Johnson per un fàrmac que fa créixer els pits als homes

L'ha de pagar a un sol demandant, un home que va denunciar-los per no haver-lo advertit d'aquest efecte secundari del Risperdal

RedaccióActualitzat

L'empresa nordamericana Johnson & Johnson ha estat condemnada a pagar una multa descomunal pels efectes secundaris d'un medicament.

Ho ha decidit un tribunal de Pennsilvània, als Estats Units, i la xifra és de 8.000 milions de dòlars, l'equivalent a 7.300 milions d'euros.

Els ha de pagar a Nicholas Murray, un home els va denunciar per no haver-lo advertit que l'ús d'un antipsicòtic anomenat Risperdal podia provocar el creixement dels pits.


Milers de casos pendents de judici

Els advocats de Murray, que ara té 26 anys i que va prendre el medicament quan era menor, s'han felicitat de la decisió judicial:

 "Aquest jurat, com han fet altres jurats en casos anteriors, ha imposat un cop més danys punitius a una corporació que va posar els beneficis econòmics per damunt de la seguretat dels pacients."

Murray ja havia aconseguit el 2015 als tribunals que l'empresa li hagués de pagar més de 600.000 euros per aquest cas.

A Pennsilvània hi ha milers de casos similars al de Murray pendents de judici.

"Exageradament desproporcionada"

Aquest medicament s'utilitza en psiquiatria per tractar l'esquizofrènia i el trastorn bipolar. El gegant farmacèutic ha considerat que la multa és "exageradament desproporcionada" i ha anunciat que hi posarà un recurs.

La defensa de Johnson & Johnson ha assegurat que el tribunal ha vulnerat els seus drets, impedint-li presentar "elements clau" sobre l'etiquetatge del medicament.


Multes prèvies

No és la primera vegada que Johnson and Johnson és condemnada a una multa enorme. Aquest estiu ha hagut de pagar 570 milions de dòlars per contribuir a fomentar la crisi dels opiacis que afecta els Estats Units.

De tota manera, comparativament la multa pel Risperdal és molt més alta, afecta només a una persona, i per un assumpte molt menys greu que aquesta multa anterior i altres de prèvies, com la que va condemnar l'empresa per utilitzar amiant en el talc.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut