Paradise, Califòrnia

66 morts i 631 desapareguts, en l'incendi més mortífer de Califòrnia, que no s'atura

Al nord de l'estat, el Camp Fire, foc de camp, és l'incendi que ha causat més morts en la història de Califòrnia

Actualitzat

A Califòrnia, l'últim balanç dels devastadors incendis continua fent pujar la xifra de morts. El nombre de persones mortes ja és de 66, però el nombre de desapareguts s'ha duplicat en les últimes hores i ara les autoritats de l'estat ja parlen de 631 persones desaparegudes.

La majoria de les víctimes tindrien més de 60 anys, segons el recompte oficial, i serien de la població de Paradise, la més afectada per les flames.

Les fotografies dels desapareguts s'acumulen en un panell per si algú els ha pogut veure, i poder-los localitzar.

 

 

D'altra banda els gossos de rescat rastregen entre les restes de les cases i les cendres per localitzar els cadàvers que no s'han trobat. Per identificar algunes dels cadàvers les autoritats demanen que els familiars dels desapareguts proporcionin mostres dels seus parents per fer proves d'ADN.

 

 

Paradise és al comtat de Butte, al nord de l'estat, on l'incendi s'anomena "Camp fire" -foc de camp-. Hi ha 63 víctimes mortals i és la zona on el foc ha estat més mortífer en la història de Califòrnia.

El xèrif del comtat, Kory Honea, ha informat que s'han trobat els cossos de 7 persones més i ha assegurat, a la cadena NBC, que les xifres podrien canviar en qualsevol moment. Honea ha afegit que moltes persones potser no saben que les estan buscant.

Les autoritats han recalcat que desconeixen exactament el nombre de persones que han estat evacuades, però consideren que podria rondar entre els 52.000. Almenys 11.862 edificis han estat destruïts per l'incendi, entre ells 9.700 habitatges familiars, prop de 1.000 més dels que es van registrar aquest dimecres.

La visita del president Trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, farà aquest dissabte una visita a Califòrnia per reunir-se amb les víctimes dels incendis, segons ha confirmat la Casa Blanca a NBC.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ha descrit el lloc com "una zona de guerra" però ha volgut donar uin missatge d'esperança als afectats i a tot l'estat.

"Ens trobem en temps molt difícils. Mai no serà el mateix. Però puc assegurar-vos que tots a Califòrnia ho farem el millor que podrem", 

Un exemple és també Paradise, aquesta localitat, totalment arrasada, que tampoc no perd l'esperança. Aquest és el missatge que el cartell del cinema de la localitat que s'ha salvat de les flames donava als habitants: "Paradise renaixerà un altre cop".

 

 

Una setmana després que es declaressin els dos grans incendis continuen actius al nord i al sud de Califòrnia. Els bombers han pogut guanyar una mica de terreny a les flames en les últimes hores en una lluita titànica.El 40% del perimetre de "Camp fire" s'ha pogut contenir.

De moment no se sap la causa del foc que s'estan investigant, però alguns afectats han denunciat la companyia elèctrica i gasista. 

La virulència de les flames i l'extensió de l'incendi s'ha vist afavorit per la sequera que patia el terreny i el vent que en pocs minuts va atravessar la localitat sense deixar als veïns temps per reaccionar davant l'alerta de perill imminent.

Tres víctimes en el foc del sud de Califòrnia

En un segon front de foc, afecta també el sud de Califòrnia prop de Malibú, a la costa est de Los Àngeles, on hi ha 3 víctimes mortals. L'anomenat "Woolsey fire", o foc de llana s'ha pogut controlar en un 57% del perimetre.

 

 

Però el fum i el sutge s'estenen molt i més. Les escoles públiques de Sacramento al sud, i tan lluny com San Francisco i Oakland, han casuspès les classes aquest divendres ja que el foc "Camp Fire" està afectant la qualitat de l'aire.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut